Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Konsert till minne av storhertiginnan Josephine-Charlotte

14 okt, 2013, 09:09 
Annons
Luxemburg

Storhertig Jean (som har gått i pension) lyssnade på ljuv musik med dottern ärkehertiginnan Marie-Astrid av Österrike och sonsonen arvprins Guillaume.

Prinsessan Stéphanie av Luxemburg var också med som ni ser här på bilden. Konserten gavs till minne av storhertiginnan Josephine-Charlotte, som ju var mor till storhertig Henri, prins Jean, prins Guillaume, Marie-Astrid av Österike och prinsessan Margaretha.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Josephine

Josephine-Charlotte föddes som belgisk prinsessa den 11 oktober 1927. Här nedanför ser ni en bild på henne som liten (till höger) när hon leker med en kamrat på stranden.

Annons
Josephine-charlotte

Hon var dotter till vår svenska prinsessan Astrid och Leopold III.

kungen

Eftersom storhertiginnan av Luxemburg var släkt med så gott som alla kungahus i Europa, var det många kungliga släktingar på hennes begravning i januari 2005. Josephine-Charlotte belv 77 år och somnade in den 10 januari 2005. Här ser vi det svenska kungaparet på begravningen i Luxemburg.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Grand Ducal Luxemburg

Annons