Konspirationsteorierna kring Dianas död

Sorgen efter Dianas död lamslog en hel värld. Många ville inte ens inse att hon var borta. Och kanske är det därför hennes bortgång omges av så många konspirationsteorier.

Dianas död har, genom åren skapat en hel rad konspirationsteorier. Trots att det tidigt slås fast att olyckan orsakades av förarens alkoholintag i kombination med medicin och den höga farten kan vissa inte sluta spekulera kring vad det var som hände – egentligen.

Några av dessa konspirationsteorier tas upp i det nya avsnittet av Svensk Damtidnings podcast Svensk Dam Doku. I avsnittet Sorgen och saknaden efter folkets prinsessa berättar man mer.

Några av de många konspirationsteorierna kring Dianas död

Diana var gravid

Diana var med barn då hon tog, ryktades det. Dodi Al-Fayed, hennes sommarromans, var pappan, hävdar vissa. Brittiska hovet ville tysta ner saken. Det skulle ha varit förödande för det brittiska kungahuset om deras populära prinsessa skulle vara gravid med barnet av en muslimsk man, hävdar vissa konspirationsteoretiker. Dessa uppgifter, om en eventuell graviditet, har dock tillbakavisats av Dianas läkare.

Diana och Dodi

Diana blev mördad av MI6

Chauffören som körde Dianas bil den där natten, Henri Paul, var i själva verket hemlig brittisk agent, och att en av Dianas två livvakter, Trevor Rees-Jones eller Kes Wingfield, jobbade för den brittiska underrättelsetjänsten, har det påståtts. Det finns dock inga som helst uppgifter som styrker detta.

Mer om konspirationsteorierna kring prinsessans död hör du i Svensk Dam Doku.

Här hittar du nya avsnittet av Svensk Dam Doku

Svensk Dam Doku

Lyssna via Acast

Lyssna via Spotify

Lyssna via podcaster-appen

Foto: TT