Kördebut för prinsessan Estelle – med mamma och pappa i publiken!

Prinsessan Estelle har börjat i kör! I går var det konsert, med Victoria, Daniel och prins Oscar i publiken. Se henne sjunga här.

Hittills har vi bara hört henne sjunga Tomtarnas julnatt i kungfamiljens julfilm – men i går kväll var det plats på scen på allvar för prinsessan Estelle, 7. Tillsammans med sina skolkompisar från Campus Manilla på Djurgården i Stockholm sjöng hon låtarna Tillsammans för Världens Barn och Ge världens barn världens chans.

Prinsessan Estelle sjunger med sin kör i Grindtorpskyrkan i Täby.

Prinsessan Estelle har gått på dansskola i flera år – och nu har hon också börjat sjunga i Campus Manillas skolkör. Den här kvällen sjöng de två låtar av Perla Bjurenstedt.

Platsen för konserten var Grindtorpskyrkan i Täby norr om Stockholm och mamma Victoria, pappa Daniel och lillebror Oscar, 3, satt i publiken för att lyssna. Säkert lite pirrigt för Estelle, men skönt att bästisen var med.

Prinsessan Estelles kör sjöng i Grindtorpskyrkan för Världens Barn, med Victoria, Daniel och Oscar i publiken.

Estelle med sina stolta föräldrar.

– Det var hennes musiklärare som hade ordnat den här barnkonserten och det var 50-60 barn på scenen. Det var verkligen medryckande och glatt och det var en fröjd att få sitta där i publiken och lyssna, säger Christina Pihl som var på plats, och som också har tagit den fina bilden på Estelle med familjen.

Se och hör prinsessan Estelle sjunga i filmen här:

Christina är affärsrådgivare och marknadsförare och har tillsammans med sin kollega Markus gjort den film om de globala målen som hade premiär samma kväll. Den kommer att visas runt om i landet på alla konserter som stöttar Världens Barn-insamlingen som pågår just nu, och bakom uppdraget står Sida.

Christina Pihl.

Christina Pihl.

– Jag blev så glad och stolt, kronprinsessan var ju framför allt där som mamma, men också för att visa sitt stöd för Världens Barn.Två flugor i en smäll alltså, för kronprinsessan Victoria: hon fick både lyssna på sin dotter och stödja Världens Barn. Kronprinsessan är ju dessutom en av 17 ambassadörer för FN:s globala hållbarhetsmål inom Agenda 2030. Uppdraget är att främja FN:s mål för hållbar utveckling, och just för kronprinsessan handlar det om frågor som rör vatten och hälsa.

Se filmen här:

Insamlingen till Världens Barn

Insamlingen pågår för fullt, bidra du med.

Fakta om Världens Barn:

Det är Radiohjälpen som genomför insamlingen Världens Barn i samarbete med hela Världens Barn-familjen: 14 organisationer i Sverige med 90-konto. Den har blivit något av en svensk institution och samlar närmare 45 000 frivilliga. Insamlingen går i mål den 5 oktober, med den stora Världens Barn-galan i SVT som grande finale den 4 oktober. I fjol blev resultatet hela 86,7 miljoner till stöd för Världens Barn, och totalt under åren har det kommit in 1,6 miljarder kronor.

Foto: Christina Pihl/Pihl & Partner, Videofilm: Marcus Dernulf och Christina Pihl/Pihl & Partner.