Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kortare duschar & full rulle – Silvia om semestern!

15 jul, 2019, 08:00 
Läs vår intervju med drottning Silvia, från stunden då vi mötte henne på Sollidens slott under Victoriadagen!
Annons

Det är en lite annorlunda drottning man möter här på kungafamiljens sommarslott. Vackert solbränd förstås, men framför allt mycket mer avspänd än till vardags.

Hur har sommaren varit för drottningen?

– Öland är ju underbart. Och det har varit så vackert… Men lite kallt måste jag säga! Men nu blir det varmare, och det ser vi fram emot, alla vi som har semester!

– Men samtidigt är det ju lite torrt för bönderna. Alla blir vi ju glada när det är varmt och skönt, men vi måste tänka lite på bönderna också som har det svårt nu.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia i rosa
Drottning Silvia i rosa klänning. Skorna kommer från Marzio enligt bloggen The Royals and I.

Och i kungafamiljen tar denna omtanke sig ett mycket konkret uttryck: Kungen har beordrat kortare duschar! Det berättade han själv när han drog igång firandet i eftermiddags.

Annons

Silvias speciella känsla med dagen

Att kronprinsessan nu fyller 42 år betyder också att det är 42 år sedan den dagen drottningen höll henne i sin famn för första gången. Nu följer hon sin förstfödda med blicken där hon står och tar emot alla hyllningar. En speciell känsla förstås.

Och så är det barnbarnen. Alla sju barnbarnen! Nu är de nästan ett fotbollslag, sju små starka viljor mellan ett och sju år. Det blir många mormors- och farmorskramar. Drottningen ler.

– Det är full rulle kan jag berätta!

Drottning Silva startade firandet av Victoria redan dagen innan, på lördagen.

Se en film från deras dansfest här!

Se när kungligheterna dansar till Laleh!Brand logo
Se när kungligheterna dansar till Laleh!

Foto: TT

Annons