Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kräver att kungen agerar – påhoppet på hovet: ”Behöver närma sig”

17 maj, 2024, 17:00 
Vill se att kungen fattar ett beslut i samband med vilda festen.
Annons
Herman Lindqvist: ”Monarkin är i fara”Brand logo
Herman Lindqvist: ”Monarkin är i fara”

Att få en medalj av kungen är något som de flesta bara kan drömma om, men för de lyckliga få blir det verklighet och ett ögonblick som de kommer bära med sig i resten av sina liv.

Svenska och utländska medborgare som stått för framstående insatser inom samhället kan tilldelas en medalj, eller som minne av betydande personer eller viktiga händelser.

Kungen och drottning Silvia
Många drömmer om att en dag få medalj av kungen.Jonas Ekströmer/TT

Taylor Swift besöker Sverige

I helgen är världsstjärnan Taylor Swift på plats för att spela på Friends Arena tre kvällar i rad. Utanför arenan har tusentals människor samlats för att handla Swift-plagg och stålsätta sig inför den stundande konserten.

Annons

Vissa shoppar för flera tusentals kronor och enligt Stockholms Handelskammare förväntar man sig att konsertbesökarna kommer spendera över en halv miljard kronor under de tre dagarna.

Vill att hovet och kungen agerar

Viggo Cavling, chefredaktör för Travel News, säger till Ekonomikanalen att det kommer leda till ett bra ekonomiskt tillskott och förbättra Sveriges BNP.

Därför tycker han det borde vara en självklarhet att kungen agerar och ger en medalj till Taylor Swift. Han tycker även det är dags för en förändring av kungen och det svenska hovet.

Annons

– Det måste löna sig att världsstjärnor kommer hit och boostar svensk BNP med en halv miljard. Kungahuset och internationell popkultur behöver närma sig varandra mer, säger Viggo Cavling.

Taylor Swift
Taylor Swift uppträder i Stockholm under helgen.Ian West

Foto: TT

Annons