Kretsen utökas! Lussans barn blir en "i gänget"

Sofia

Det vankas utökning av prinsesskretsen. Louise och Gustav Thott väntar sitt första barn till hösten och alla väntar med spänning. Kanske blir det en kommande liten lekkamrat till någon av kungabarnens barn?

Det var lördagen den 2 juni 2018 som prinsessan Madeleines bästis, Louise Gottlieb, sade ja till fästmannen Gustav Thott i Hölö kyrka norr om Vagnhärad. Hela kungafamiljen – kungaparet, kronprinsessan Victoria och Daniel, prinsessan Madeleine (som var tärna!) och Chris samt prins Carl Philip och Sofia fanns med under vigseln. Prinsessan Leonore hade också en mycket viktig roll. Madeleines äldsta dotter var brudnäbb eftersom hon är gudbarn till Lussan.

Lussan

Lussan anses vara “diplomaten” i vänkretsen. Hon kan umgås med alla och tar varken parti eller vill gruppera sig. Därför var det så härligt att se på bröllopet hur alla minglade med alla. Ingen var ovänner – eller visade några sådana drag. Prinsessan Madeleine var tärna och hon och Chris dansade, minglade och till och med pratade med Madeleines forna fästman, Jonas Bergström och hans hustru Stephanie.

Jonas Bergström

Modeinfluencern Sofi Fahrman anlände med nya pojkvännen, Filip Engelbert, och journalisten Caroline Neurath kom med sin Niclas Engsäll, som tidigare var gift med Andrea Brodin – hon var också där förstås. Också Emilia de Porets bror, Linus Andréen och hans hustru, Märta Schörling, var med under festligheterna. Ja, många exfruar och före detta pojkvänner alltså!

Madeleine

Lussan brukar umgås med sina kompisar och deras barn. Här ser vi henne på Gröna Lund med Katarina von Horn. Men självklart har hon längtat efter egna.

Prinsessan Madeleines bästa kompisar Louise Gottlieb och Katarina von Horn, dottern Lillie von Horn och hennes vän Tyra.

Prinsessan Madeleines bästa kompisar Louise Gottlieb och Katarina von Horn, dottern Lillie von Horn och hennes vän Tyra.

Louise Gottlieb är sist ut med att få barn i väninnekretsen. Medan kompisarna varit småbarnsföräldrar i flera år väntar nu nyhetens behag för Lussan och hennes man, Gustav Thott. Vilka kommer då att lekkamraterna att bli?

victoria tog med prins Oscar till Gen-Pep-dagen

Det är vanligt att kronprinsessans vänners barn umgås med Estelle och Nicolas. Vi såg ju senast på Gen-Pep-dagen i Hagaparken hur Peder Dinkelspiel var där med sina barn och även Elinor Tham, gift med H&M-arvingen Calle Tham. Det var kronprinsessparets stiftelse Gen Pep som arrangerade Pep-dagen bara ett par hundra meter hemifrån Haga slott.

Få en kunglig lekkamrat

Det är väl många unga kvinnors dröm att kunna se till att vara gravid samtidigt som bästisen. Helt lätt är inte det önskemålet! Nu när Louise Gottlieb blir mamma finns det ändå möjlighet att barnet kan få en kunglig lekkamrat.

Louise Thott och Gustav

Prinsessan Madeleines barn kommer naturligtvis att bli “storkompisar” med nytillskottet i familjen Thott. Lilla prinsessan Adrienne är ju snart två (i mars 2020) år.

prinsessan Adrienne

På senare tid har Louise Gottlieb umgåtts mycket med kungavännen Aje Philipsons hustru, Bathina Philipson. Parets tre gemensamma barn Axel, 11, Hugo, 8 och Märtha 6, kommer inte att bli några skolkamrater till Lussans barn.

Proffsinredaren och kronprinsessans väninna Andrea Brodin bar ljusblått.

Proffsinredaren och kronprinsessans väninna Andrea Brodin i ljusblått.

Väninnan Andrea Brodin bor numera ihop med Chris O’Neills bästa vän Cedric Notz. Paret blev, den 26 november 2016, föräldrar. Andrea Brodin, är också bästa väninna till både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria. Barnet, en liten flicka, är Andreas tredje och blir perfekt liten lekkamrat till Adrienne. Sedan tidigare har Andrea dottern Diana, som ju Victoria är gudmor till, och sonen Ivar med ex-maken Niclas Engsäll.

Villa Solbacken

Men de spenderade sitt liv ihop trots det. Först 1976 då Kung Carl XVI Gustaf tillträtt tronen var det möjligt för paret att gifta sig. När prins Bertil avled 1997 så testamenterade han Villa Solbacken till prins Carl Phillip

Prins Gabriel blir sannolikt en liten “polare” till Lussans kommande barn. Prins Carl Philip och Sofia har fått hjälp av Louise Gottlieb att inreda Villa Solbacken. I vår kanske vi får se ytterligare en barnvagn på besök hemma i trädgården på Kungliga Djurgården? Carl Philip och Sofia kommer ju att vara bland de första att gratulera nyblivna föräldrarna!

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: