Kris för prinsessan Sofia när Sydafrika stänger ner

Prinsessan Sofia.
Coronakrisen har fått tuffa konsekvenser för prinsessan Sofia och hennes hjärteprojekt. Och det är barnen som drabbas hårdast.
Annons

Nu drabbar coronakrisen även prinsessan Sofia. I ett inlägg på Instagram berättar hennes välgörenhetsorganisation Project Playground att man nu tvingas stänga ner sina två center i Kapstaden:

”Nu stänger Sydafrika ner, men vårt team kämpar hårt för med alla de medel som vi har till buds för att barnen ska hålla sig friska, och arbetar nu in i det sista för att stötta genom hjälppaket, digital undervisning och pyskosocial support. Stöd vårt arbete!” uppmanar prinsessan Sofia och Project Playground.

Annons

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

As South Africa goes into lockdown, our team moving mountains and taking some final measures to ensure all kids will continue to stay safe through aid packs, digital education, learning and psychosocial support via the available means. Link in bio to support our work. #projectplayground 📸: @brown_hobbit

Ett inlägg delat av Project Playground (@projplayground)

Annons

För två veckor sedan tvingades man också stänga ner verksamheten i Hallonbergen utanför Stockholm, på grund av coronaläget, ett tufft besked till alla barnen och en frustrerane för prinsessan Sofia som den senaste tiden fått mer tid över till att fokusera på sitt hjärteprojekt, eftersom hennes kungliga uppdrag har varit färre och barnen prins Gabriel, två och ett halvt, och prins Alexander, snart 4, har blivit större och börjat på förskolan.

Prinsessan Sofia med barnen.
Prinsessan Sofia med sina småprinsar.

Framöver har prinsessan Sofia bara ett uppdrag listat i hovets kalender och det är styrelsenmötet i Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse på Kungliga slottet den 27 april. Men mycket talar väl för att detta kommer att behöva hållas som telefonmöte i stället.

Detta är Project Playground

drottning silvia sydafrika
Förra året kom drottning Silvia på besök till Project Playground center i Kapstaden.
Annons

Prinsessan Sofia, dåvarande Sofia Hellqvist, och Frida Vesterberg grundade Project Playground 2010, med visionen att skapa en trygg och meningsfull fritid för barn och unga. I dag har man två center i Kapstaden i Sydafrika och ett i Hallonbergen utanför Stockholm, och man ordnar verksamhet efter skoltid, fem dagar i veckan för barn och unga mellan 4 och 21 år.

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Kris för prinsessan Sofia när Sydafrika stänger ner”

 1. Catrin skriver: 26 mars, 2020

  Varför tar SD alla tillfällen i akt att skriva om Sofia Hellqvist..?! Vad har hon egentligen – rent objektivt – att bidra med i dessa tider…en medeklasstjej som gift in sig i kungafamiljen? Genom kungens beslut i okt 2019 förlorade hon och maken och alla under dem i rang sin titel och ställning.

  Såvitt jag vet är det så i andra länder där liknande beslut fattats – dvs fokus på tronföljaren med familj – att övriga familjemedlemmar hamnar i skymundan och bara syns vid vissa särskilt högtidlig tillfällen.


  1. ma skriver: 27 mars, 2020

   Hela den stora organisation med Generalsekreterare ock ordförande samt Verksamhetschefer, ingen gör något! Alla sover, utom Prinsessan Sofia, som vi kan läsa har Prinsessan Sofia stängt ner all verksamhet.


 2. Elna skriver: 27 mars, 2020

  Fyra artiklar om Sofia idag. Vad blir nästa, hennes skogarderob eller kanske hennes kusiner.


  1. Kajsa Nilsson skriver: 28 mars, 2020

   Sofia kanske skulle dra ner på klädkontot innan hon ber om pengar från oss skattebetalare.


 3. Leo skriver: 27 mars, 2020

  ma.
  Ma, hur kan du tro på det du skriver? Naturligtvis är det organisationen som sköter detta. Sofia har intet att säga till om.


 4. Dorothea skriver: 27 mars, 2020

  Carl Philip och Sofia har inte förlorat rang och titlar! De är fortfarande kungliga högheter. Barnen är det inte. Men dock fortfarande prinsar och hertigar.


 5. Obs skriver: 30 mars, 2020

  Tidningens redaktör, som eventuellt känner Sofia Hellqvist sedan tidigare, är kanske glad över att han kan skriva om en “prinsessa” som han känner.


 6. IngridR skriver: 4 april, 2020

  Ja hon känner nog många från Stureplanstiden. Effektiv taktik.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar