Kris för prinsessan Sofia när Sydafrika stänger ner

Prinsessan Sofia.

Coronakrisen har fått tuffa konsekvenser för prinsessan Sofia och hennes hjärteprojekt. Och det är barnen som drabbas hårdast.

Nu drabbar coronakrisen även prinsessan Sofia. I ett inlägg på Instagram berättar hennes välgörenhetsorganisation Project Playground att man nu tvingas stänga ner sina två center i Kapstaden:

”Nu stänger Sydafrika ner, men vårt team kämpar hårt för med alla de medel som vi har till buds för att barnen ska hålla sig friska, och arbetar nu in i det sista för att stötta genom hjälppaket, digital undervisning och pyskosocial support. Stöd vårt arbete!” uppmanar prinsessan Sofia och Project Playground.

För två veckor sedan tvingades man också stänga ner verksamheten i Hallonbergen utanför Stockholm, på grund av coronaläget, ett tufft besked till alla barnen och en frustrerane för prinsessan Sofia som den senaste tiden fått mer tid över till att fokusera på sitt hjärteprojekt, eftersom hennes kungliga uppdrag har varit färre och barnen prins Gabriel, två och ett halvt, och prins Alexander, snart 4, har blivit större och börjat på förskolan.

Prinsessan Sofia med barnen.

Prinsessan Sofia med sina småprinsar.

Framöver har prinsessan Sofia bara ett uppdrag listat i hovets kalender och det är styrelsenmötet i Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse på Kungliga slottet den 27 april. Men mycket talar väl för att detta kommer att behöva hållas som telefonmöte i stället.

Detta är Project Playground

drottning silvia sydafrika

Förra året kom drottning Silvia på besök till Project Playground center i Kapstaden.

Prinsessan Sofia, dåvarande Sofia Hellqvist, och Frida Vesterberg grundade Project Playground 2010, med visionen att skapa en trygg och meningsfull fritid för barn och unga. I dag har man två center i Kapstaden i Sydafrika och ett i Hallonbergen utanför Stockholm, och man ordnar verksamhet efter skoltid, fem dagar i veckan för barn och unga mellan 4 och 21 år.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya bild på Alexander och Gabriel

LÄS MER: Victoria och Daniel på corona-uppdrag

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, TT.