Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kris i kungafamiljen – kan fråntas sin kungliga titel

02 jan, 2022, 14:30 

Drottning Elizabeth står återigen inför ett svårt dilemma efter den stora skandalen.

Annons
Här gifter sig Elizabeth och Philip 1947 – se historiska filmen!Brand logo
Här gifter sig Elizabeth och Philip 1947 – se historiska filmen!

Prins Andrew är fortfarande i blåsväder för hans del i Jeffrey Epstein-affären, där den amerikanske miljardären anklagas för att systematiskt ha utnyttjat unga flickor. Nyligen blev den numera avlidne Epsteins före detta flickvän, brittiska societetsladyn Ghislaine Maxwell dömd för medverkan till trafficking, och historien slutar inte där.

En kvinna vid namn Virginia Guiffre har stämt prins Andrew för sexuella övergrepp och nu rapporterar Sunday Times att det kan bli aktuellt med en kraftig åtgärd om den stämningen skulle gå igenom.

Enligt tidningen är ett av hovets alternativ att ta ifrån Andrew hans titlar och därmed hans status som kunglig höghet, i likhet med Harry och Meghan.

Varningen till prins Andrew

Tidningen skriver att Andrew kan komma att hamna i ”intern exil”.

”Det går inte att avskeda honom som man skulle göra med en vanlig människa men han skulle ombes att avsäga sig sitt hertigskap” säger en källa till tidningen.

Annons

Det är tydligt att Andrew satts på paus efter skandalintervjun i BBC där han ställdes till svars för sin vänskap med Epstein. Han var inte med på de officiella bröllopsbilderna när hans egen dotter, prinsessan Beatrice gifte sig och han exkluderades från drottning Elizabeths jultal det här året. Han har inte heller haft några kungliga uppdrag sedan skandalen briserade.

Annons