Krisen för Silvia – tvingas ta hjälp

DANIEL REINHARDT
Det är svåra tider för oss alla, men Silvia får hjälp av Frölundas hockeyspelare för att renovera sitt sjukhus.

Ett av drottning Silvias hjärteprojekt, nämligen Drottning Silvias barn- och ungsomssjukhus i Göteborg fortsätter ett av sina mest populära samarbeten för att samla in pengar till sjukhusets stiftelse genom att barnen har fått designa tröjor till spelarna i Frölundas A-lag.

De leder just nu högsta serien i svensk hockey och den 5 december kommer vi få se dem spela i tröjan som barnen på sjukhuset har varit med och tagit fram. Det är alltså inte en permanent förändring som sker utan för att uppmärksamma sjukhuset.

– Det är så härligt med ett motiv från barnen på sjukhuset som utstrålar kärlek, omtanke och allas värde. När vi i dessa tider inte kan ta spelarna, som vi brukar, till sjukhuset tar vi istället sjukhuset till spelarna. Hoppas att de kommer bära upp tröjan med stolthet och att det kommer ge dem extra energi i matchen mot Rögle, säger Madeleine Wahlberg, som är verksamhetsansvarig för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus insamlingsstiftelse, till Frölundas hemsida.

Besöket hos drottning Silvias sjukhus fick ställas in

Samarbetet med hockeyklubben går långt tillbaka i tiden och spelarna brukar i vanliga fall både besöka sjukhuset och dela ut matchbiljetter till barnen och ungdomarna som vårdas där, men i år har de fått tänka om på grund av pandemin.

Tröjorna skulle ha auktionerats ut inför fullsatta läktare efter matchen, men nu får de tänka om, berättar Madeleine Wahlberg för GP.

– Det är ju knasiga tider just nu. Personalen hos Frölunda är i många fall permitterade och klubben fokuserar på sin kärnverksamhet. Jag är jättetacksam att de överhuvudtaget gör detta för oss. Tanken var absolut att de skulle auktioneras ut, säger Madeleine Wahlberg till tidningen.

Målet i år var egentligen att samla in 400 tusen kronor för att renovera 20 rum på sjukhuset, en summa som kommer bli svår att komma upp i under rådande situation.

– På sikt hoppas vi att vi får in den summan, även om det kanske inte blir innan årsskiftet, säger Madeleine Wahlberg till GP.