Krisen i furstens äktenskap: "Vad är det för fel på henne?"

29 jan, 2022, 09:00 
Furstinnan Charlene och furst Albert

Charlene av Monaco har kris i sitt äktenskap.

Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Furstinnan Charlene av Monaco och hur hon mår är en gåta som fortsätter fascinera. En långvarig sjukdom tvingade henne att stanna kvar i hemlandet Sydafrika i månader, och när hon väl kom hem till Monaco fick hon ögonblickligen skrivas in på sjukhus.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, säger furst Albert i en intervju med magasinet People.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

Recept.se Nyhetsbrev

Charlene av Monaco är i en djup kris

När Charlene fyllde år väntade vi oss ett livstecken från henne – men vi fick en halvmesyr. På furstinnans Instagram publicerades en hyllningsvideo från Charlenes stiftelse, men ingen nytagen bild på Charlene själv.

Annons

Caroline Vagle, norska Se og hörs kungaexpert, har också sett videon.

– Den är ju tänkt som ett slags summering av hennes liv, från barndomen fram till nu. Det är kanske inte så konstigt i sig, på en födelsedag, och är säkert bara tänkt som en fin födelsedagshälsning från hennes välgörenhetsorganisation, säger Caroline.

En detalj i videon gjorde Caroline extra nyfiken.

– Den avslutas med en bild av henne med huvudet över vattnet. Då är det lätt att dra paralleller till hur hon har det nuförtiden, eftersom vi vet att hon har varit inlagd på en klinik under en lång tid. Men det är nog bara menat som en symbol för den tidigare simmarens kärlek till vattnet, säger Caroline.

"Det är många som undrar"

Videon gjorde inte mycket för att tysta spekulationerna kring Charlene. Hon är tveklöst en av Europas mest omdiskuterade kungligheter.

– Eftersom situationen runt furstinnan är så oviss som den faktiskt är blir det lätt att spekulera. Furst Albert har varit öppen med att hans fru har det kämpigt, men det är ändå många som undrar vad det egentligen är för fel på henne och hur det står till, säger Caroline.

Annons