Krisen i prinsessan Märtha Louises skandalförhållande – därför har de skjutit på bröllopet

09 mar, 2022, 12:00 
Durek Verrett och Märtha Louise
Prinsessan Märtha Louise har behövt skjuta på sitt bröllop med pojkvännen Durek Verrett.
Annons
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga

Det var i maj 2019 som prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett första gången berättade offentligt om sitt förhållande. Deras relation har blivit rejält omskriven – och vållat ett par skandaler.

– Jag har gjort misstag. Jag har skämt ut henne, skämt ut hennes familj, skämt ut barnen. Jag är inte perfekt, sa Durek när han gästade ”The Life Stylist Podcast”.

Durek och Märtha Louise med nytt besked om förhållandet

Recept.se Nyhetsbrev

Tidigare i år kom plötsligt ett avslöjande om förhållandet – direkt från Durek. Enligt norska Se og hör hade Durek bjudit på en väldigt spännande nyhet om framtiden under en av sina livesändningar på Instagram.

Då fick han en direkt fråga från en av sina följare: när kommer kungen skicka ut ett pressmeddelande om att det blir bröllop?

Annons

Dureks svar var direkt och precist.

– Senare i år, broder.

Men så fick vi plötsligt höra det exakt motsatta budskapet – från Durek själv. Han ställde upp i en intervju med danska Billedbladet och la fram en ganska så otvetydig dementi.

– Jag har inte ens friat till henne ännu. Så jag vet inte varför folk säger det. Det är märkligt, säger Durek.

Hindret för bröllopet

Så varför dröjer då bröllopet? Enligt norska Se og hör har Märtha och Durek stött på en del praktiska betänkligheter i förberedelserna kring bröllopet.

"Durek har en stor familj runt sig i Los Angeles, medan mamman Veruschka Urquhart bor i New York. Märthas närmaste familj är i Norge – och det är svårt att föreställa sig att Märtha kommer att säga ja till Durek utan att mamma och pappa är på plats. Därför är det många hänsyn att ta. Ska Durek ta med sin familj till Norge eller ska Märtha bjuda in kung Harald och drottning Sonja till Los Angeles? Eller väljer de ett tredje ställe, som till exempel Turkiet, som båda gillar, så att alla gästerna får ta sig en tur?", skriver Se og hör.

Annons