Krisen inför kung Charles kröning – kan bli inställt: "Stor katastrof"

04 maj, 2023, 09:05 
Kung Charles

Det finns ett stort orosmoment inför kung Charles kröning lördagen 6 maj.

Annons

Kung Charles kröning är ett av årets mest emotsedda händelser. Det är då han officiellt tar över rollen som Storbritanniens regent efter sin avlidna moder, drottning Elizabeth.

Kröningen ska äga rum på anrika Westminster Abbey, den 6 maj. Den senaste kröningen ägde rum för 70 år sedan, 1953, och var en storslagen tillställning med 8000 gäster. Charles väntas skala ner något, och nöja sig med 2000 gäster.

Men nu skakas de rigorösa planerna av orosmoln. Bokstavligt talat.

Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”
Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”

Hotet mot kung Charles kröning – livsfarlig åska

Kung Charles
Det här ser inte lovande ut, Charles!

Enligt Hello Magazine pekar prognoserna på att det ska regna i London på lördag. Det här kommer i sin tur, ifall prognoserna stämmer, sätta käppar i hjulen för en viktig del av kröningsceremonin.

Annons

Med regn kommer nämligen moln, och med moln kommer sämre sikt för piloterna. Tanken är att flera plan ska flyga över Buckingham Palace i samklang med kröningen och släppa ut färggrann rök. Ett älskat inslag, speciellt för barnen i åskådarskaran.

Men säkerheten går först. Om molnen är tillräckligt tjocka, då kommer planen inte att lyfta.

Kanske inte vågar sig ut på balkongen

Och inte nog med det. Hello fortsätter:

"Nyheten har också skapat oro bland kungliga fans att balkongframträdandet kan ställas in", skriver tidningen.

I väderprognoserna nämns även en risk för åskstormar. Och då kommer det av naturliga skäl inte bli genomförbart att samla en stor grupp människor nedanför balkongen. Åskvädret väntas dra in över London runt 15.00, lokal tid, vilket tyvärr sammanfaller med tidpunkten då kung Charles väntas kliva ut på balkongen som kung, för första gången någonsin.

Se historiska ögonblicket här – aldrig hänt förut!
Se historiska ögonblicket här – aldrig hänt förut!

Daily Express beskriver situationen som "en stor katastrof". Det här är sannerligen inte vad Charles behöver, eftersom kröningen redan på förhand föregåtts av mörka rubriker. Stort fokus har lagts på Charles krackelerade relation med sin son, prins Harry, och Harrys fru Meghan Markle har beslutat sig för att inte dyka upp till ceremonin.

Annons

Dessutom vägrade ikonen Elton John att uppträda i samband med kröningen, trots att han blev tillfrågad.

– Han var ju Dianas närmaste vän. De stod varandra oerhört nära. Än idag har man inte glömt hur Charles och Camilla behandlade Diana fram till hennes död 1997. Den taggen sitter kvar. Att man ens frågar Elton John är att be om ett "nej", förklarar Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons