Kritiken mot HBO Max – prins George mobbas i "The prince"

I serien "The Prince" får vi följa det brittiska kungahuset med Prins George i huvudrollen. Men efter premiären förra veckan har satirserien fåt en hel del kritik, då HBO Max anklagas för att mobba ett barn.

Slå på ljud

I den nya animerade serien ”The Prince” får vi följa åttaårige prins Georges liv i Buckingham Palace. Men nu anklagas streamingstjänsten HBO Max för mobbning.

Prins George framställs som bossig och bortskämd och som ofta förolämpar resten av kungahuset, framför allt sin farbrors fru Meghan Markle. Detta startade en debatt i morgonprogrammet "Good Morning Britain", huruvida det är acceptabelt att göra parodi på ett barn.

Prins George "mobbas" i serien "The Prince"

Den skotska komikern Leo Kearse var en av gästerna i programmet och enligt honom har sonen till och Prins William och Catherine Middleton ingenting att beklaga sig över.

– Ska han höra om det i sin ’50 000 pund om året’-skola? Ursäkta mig, den här ungen är född med ett enormt privilegium, det är inte mobbning, säger han och fortsätter:

– Att mobbas skulle vara att sno hans lunchpengar, vilket troligtvis är en bra idé. Han får säkert 500 pund om dagen för lunch.

Kritiken mot HBO Max: "Ett gäng hycklare"

Politikern och kvinnorättsaktivisten Dr Shola Mos-Shogbamimu håller däremot inte med. Hon menar att det definitivt är mobbning och att barn aldrig bör utsättas för hån.

– Det handlar inte bara om George, utan om alla barn. Det är inte ett acceptabelt eller nödvändigt beteende. Om man vill göra narr av den kungliga familjen finns det tillräckligt många vuxna som har gjort misstag. Gör narr av dem, säger hon i programmet.

Hon menar dessutom att barn som ser satirserien kan få fel uppfattning av verkligheten, och lära sig att det är okej att skämta på andras bekostnad.

– Han framställs som ett korkat och tondövt barn, det här är inte roligt. Det får oss alla att framställas som ett gäng hycklare, som samhälle. Vi säger ju till våra barn att inte mobba varandra. Det går inte ihop.

Kensington Palace som representerar Prins Georges föräldrar Wiliam och Kate har ännu inte kommenterat serien, inte heller skaparna efter kritiken.

Foto: Instagram / dukeandduchessofcambridge, HBO Max

LÄS MER: Hemskt besked om Drottning Margrethe – oro i Danmark

LÄS MER: Charlenes besked om äktenskapet – efter ryktena

LÄS MER: Kungens och Silvias sorg efter OS-guldet - läs deras egna ord!