Kritiken mot kronprinsessan Victoria: ”Vad är grejen?”

Kritiken mot kronprinsessan Victoria: ”Vad är grejen?”

Kronprinsessan Victoria prisades på qx-galan, men det var inte alla som uppskattade valet.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?
Slå på ljud

I helgen prisades kronprinsessan Victoria på QX-galan då hon blev framröstad som ”Årets hetero” av tidningens läsare. Men det fanns de som ifrågasatte valet av Victoria såväl som prisets existens under en gala som är tänkt att hylla hbtq-personer.

”men VA hur är årets hetero en titel 😭 och vadå hon gör ju ingenting vill också bli årets hetero då” skriver en följare.

”jättefin text o allt, men vad är grejen med att ta mer plats från hbtqia+ personer o ge till hetero cispersoner? i en tidning för hbtqia+ personer så är det väl ganska konstigt att ha ett ”årets hetero”? det är som att straight personer vill ha ett ”pride för heterosexuella”.” skriver en annan.

Kronprinsessan Victoria: ”Verkligen stolt och glad”

Victoria själv var inte brydd över kritiken uta tog emot priset med ödmjukhet och stolthet!

kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victorias tal på Prideveckan var det som gav henne priset på qx-galan.

KUNGLIGA HOVSTATERNA/TT

"Kära läsare, jag blev verkligen stolt och glad för den fina utmärkelsen från QX:s läsare. Den betyder mycket för mig. Tack!Låt mig samtidigt också passa på att tacka för de många hälsningar jag fick i samband med invigningen av Stockholm Pride i somras. De värmde!

Meddelandet fortsätter:

”Jag vet att det bland er läsare finns många eldsjälar som under lång tid oförtrutet kämpat för ett mer öppet och inkluderande samhälle. Till er som gått före, och till er som tar vid, vill jag sända en varm hälsning och ett stort tack.

VICTORIA"

Just att Victoria väljer att skriva under med bara sitt namn och inte sin titel som kronprinsessa är en ovanlig företeelse, och det visar vilken personlig fråga det här är för henne.