Kritiken mot Märtha Louises nya beslut under krisen: "Förkastligt"

Märtha Louise lydde inte Bent Höies rekommendationer.

Prinsessan Märtha Louise valde att flyga från Norge mitt under coronakrisen.Nu får hon tuff kritik för sitt beslut.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

Det var på schaman Durek Verretts Instagram som vi först fick höra om prinsessan Märtha Louises resa till USA. Prinsessan hade överraskat sin pojkvän med en resa – och fick reaktionen hon hoppats på.

“Min kärlek dök upp utanför min dörr innan hon blev stoppad, utan att ens berätta för mig på förhand. Hon bokstavligt talat flög över världen för att träffa mig innan hennes lands gränser stängdes. Bara för att träffa mig innan hon inte kan det längre, även om det bara handlade om två dagar. Det var de bästa två dagarna i mitt liv för mig och min familj. När hon överraskade mig grät jag som ett barn, för det är kärlek för mig. Att visa handlingskraft!”, skriver Durek på Instagram.

Märtha Louise på resa i USA – under coronakrisen

Märtha Louise har själv kommenterat bilden.

“I dessa oförutsägbara och svåra tider som vi lever i, där jag känner för alla som drabbats, så måste vi komma ihåg att kärleken vi känner för varandra är viktigare än rädslan som dykt upp. Jag älskar att finnas där för dig, älskade Durek. Det får min själ att sjunga”, skriver Märtha Louise.

Men Märtha Louises beslut är inte okontroversiellt. Den 12 mars gick nämligen hälsominister Bent Höie ut med ett tydligt direktiv till alla norrmän.

– Vi uppmuntrar starkt alla att avstå från fritidsresor, sa Bent.

Stark kritik mot Märtha Louise

Märtha Louise lydde inte Bent Höies rekommendationer.

Märtha Louise lydde inte Bent Höies rekommendationer.

Många menar nu att Märtha Louise trotsat myndigheternas rekommendationer. Det kan man se i kommentarsfältet under tidningen Verdens Gangs artikel om hennes resa.

“Hon visar på en skamlig brist på respekt för myndigheternas råd”, skriver en signatur.

“Väldigt märkligt att se det här som en solskenshistoria när en prinsessa lämnar landet på en nöjestur, när myndigheterna i landet starkt uppmanar att man inte ska åka på onödiga utlandsresor”, skriver en annan.

“Alla andra måste förhålla sig till regler och bestämmelser. 100 procent ego-tripp och helt förkastligt”, skriver en tredje.

“Är det här seriöst? Norge får inte ens åka till sina sommarställen och så drar Märtha till USA?”, skriver en fjärde.

 

LÄS MER: Märtha Louises varnas efter Dureks stora utbrott