Kritiken mot Mary: "De leker med elden"

Kronprinsessan Mary sätter ner foten och visar vad hon står i frågan kring HBTQ-rättigheter. Men det är inte alla som håller med henne och nu riktas stark kritik mot att kronprinsparet börjar bli för politiska.

I augusti nästa år anordnas evenemanget World Pride för första gången av två länder tillsammans och det är inga mindre än Sverige och Danmark. Den 12-22 augusti 2020 kommer Köpenhamn och Malmö att explodera av pompa och ståt. Samtidigt som World Pride anordnas kommer även EuroGames äga rum, som är ytterligare ett stort HBTQ-evenemang.

Mary accepterar inte diskriminering

Nyligen presenterades kronprinsessan Mary som officiell beskyddare av det stora evenemanget.

– Vi kan inte acceptera att några människor i världen möts av intolerans och diskriminering på grund av sin sexualitet eller sin könsidentitet, sa kronprinsessan Mary i ett pressmeddelande då.

Många hyllade kronprinsessan för sitt mod att som representant för kungahuset delta i kampen för HBTQ-rättigheter.

– Det är modigt av Mary och kungahuset. Det är ju något som vissa människor fortfarande tycker är konstigt. Det skickar signaler till vissa länder österut där folk blir överfallna för sin sexualitet eller sin könsidentitet. När kronprinsessan gör det här är det ju hela Danmark, regering, kungahus och allt som ställer sig bakom evenemanget, sa Karen Sjørup som är genusforskare till BT.

Kronprinsessan Mary

Mary utsågs till officiell beskyddare av HBTQ-evenemanget som äger rum nästa sommar.

Men det är inte alla som står bakom initiativet och nu höjs kritiska röster som ifrågasätter att kronprinsessan ska vara beskyddare för evenemanget. Eva Agnete Selsing, filosof, högerdebattör och en stark röst i den offentliga debatten i Danmark, tycker att det är ett för politiskt val av Mary.

“Kronprinsparet leker med elden”

”Kronprinsessan kunde valt att vara ambassadör för något annat. Exempelvis för familjen eller förföljda kristna. Kronprinsparet leker med elden och riskerar att tappa stödet bland alla de danskar som inte har köpt progressivismens förstörande ideologi”, skriver Eva Agnete Selsing i en uppmärksammad artikel i danska tidningen Berlingske.

Det danska hovet har valt att inte uttala sig om Eva Agnete Selsings kritik mot kronprinsparet.

Foto: TT