Kritiken mot Meghan under brittiska högtidsdagen

Meghan
Hertiginnan gjorde premiär under Remembrance Day i London.
Annons

I söndags var det prick 100 år sedan Första världskriget tog slut. Kriget startade den 28:e juli 1914 och avslutades med stilleståndsavtalet den 11:e november 1918, som de stridande parterna skrev under.

Annons

I London uppmärksammar man alltid dagen genom att arrangera Remembrance Day och det här året var uppståndelsen förstås extra stor med samtliga medlemmar ur den brittiska kungafamiljen på plats.

Under lördagskvällen deltog de i ett högtidligt evenemang i The Royal Albert Hall. Där fick de bland annat lyssna på ett uppträdande av Tom Jones och titta på bilder av bortgångna brittiska soldater som deltog i kriget. På hedersbalkongen syntes prins Edward och Sophie, Charles och Camilla, Kate och William, Harry och Meghan tillsammans med premiärminister Theresa May och maken Philip May.

Under två tysta minuter, utanför Buckingham Palace, på söndagen bar de kvinnliga kungligheter svart med vallmoblommor fastsatta på vänster bröst. Vallmoemblemet bärs av tradition då vallmon blommade på slagfälten i Flandern under Första världskriget. Den röda färgen är också viktig och ska symbolisera blodsutgjutelsen. Det här var dessutom första gången som Meghan Markle närvarade vid Remembrance Day, som kunglig familjemedlem, och många blickade därför mot henne när familjen stod samlad.

Meghan Markle i London
Meghan under ceremonin i London.

Men tyvärr fick hertiginnan utstå kritiska kommentaren mitt under högtidsdagen. En del menade nämligen att hon bar för få vallmoblommor till den svarta dräkten. Man jämförde till exempel med Kate som bar fyra blommor medan Meghan endast bar en.

Kate vallmo
Kate tillsammans med drottning Elizabeth och Camilla av Cornwall.

De kritiska rösterna fick dock konkurrens av de uppmärksammade kärleksbilderna på Meghan och Harry. Paret höll sig nära varandra under hela ceremonin och trots det allvarliga temat pratade de uppsluppet med alla som ville komma fram och hälsa. För några veckor sedan var de på romantisk resa i Australien och att deras babylycka verkar smitta av sig på alla de möter.

Prins Harry och Meghan Markle.
Prins Harry la en kärlekfull hand runt sin hustru.

Foto: Stella Pictures, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Kritiken mot Meghan under brittiska högtidsdagen”

 1. Anna skriver: 18 november, 2018

  Hon var ju väl sminkad i alla fall😂


 2. Christina skriver: 18 november, 2018

  Inget tillfälle att tala uppsluppet . Det borde Harry själv veta som varit ute och krigat .


 3. Gigi. skriver: 19 november, 2018

  Milda makter!Storm i ett vattenglas tycker jag.


  1. li skriver: 19 november, 2018

   Håller fullkomligt med dig!! Orkan i ett vattenglas!! Det var ju första gången..eller…om nu inte ngn satt dit fler så skulle det väl vara så..eller!!


 4. PernillaA skriver: 19 november, 2018

  Frågan är väl om det finns en anledning att hon bär färre blommor. Tror inte att hon bestämmer det själv.


 5. HMA skriver: 20 november, 2018

  Tänk att kvinnor alltid ska kritiseras så hårt, alltid finns det nåt att hacka på…!
  Löjeväckande, hade hon haft fler hade hon fått kritik för det säkert..
  Nån dag hoppas man detta ska ändra sig, men det är bara att se – de kvinnliga partiledarna uttalade sig nyligen och bekräftade samma sak. Så mycket hårdare de blir bedömda än männen..


 6. eva skriver: 20 november, 2018

  Märkligt att det klankas så mycket på Meghan. Eller varifrån kommer kritiken? Vilka var de “kritiska rösterna”? Jag tycker att Svensk Damtidning ska redovisa varifrån de har fått sina uppgifter när de skriver sånt här.


 7. Karin skriver: 20 november, 2018

  Jag tror inte att det varit någon kritik i UK om detta. Kan inte orsaken till att hon hade bara en blomma att i hennes familj fanns det inte många som deltog i kriget, Drottningen och Camilla har flera, blomman representerar de som stupade.


 8. Katta skriver: 20 november, 2018

  Less is more!!!!!!!


 9. Sonja Johansson skriver: 20 november, 2018

  Det är väldigt konstigt att Meghan kan få kritik för en sådan bagatell, det är viktigare att veta varför vallmoblomman används som symbol för att uppmärksamma de soldater som dog under första världskriget. Det är en fin tradition, vi borde vara mycket mer tacksamma för de människor som har byggt upp vårt samhälle, i dag är vi medborgare bara viktiga så länge som vi är en produktionsresurs.


  1. Olga skriver: 23 november, 2018

   Jag tycker att “kritiken” kan handla om ngt annat som småbubblar under locket …det finns ett viss missnöje angående inköpta kläder för dussinen miljoner för att det skapades ju en ren modedocka…och anställda hos MM slutar en efter en ( senaste i raden av de som lämnade detta prestige-status jobb/eller blev avskedade ? var en personlig sekreterare och en personlig assistent och den hela anställdas-karusellen börjades fr. bröllops-tiden).
   Man skriver ju under vissa ramar och gränser …och då blev “vallmoblomma”…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar