Kritiken mot Shamanen – efter Ari Behns bortgång

En vecka efter Ari Behns tragiska bortgång hamnar Shaman Durek i blåsväder igen.

En vecka har gått sedan det tragiska beskedet om Ari Behns bortgång blev en världsnyhet. Hela Norge var i chock och då inte minst den norska kungafamiljen. Ari Behn hade varit en självklar familjemedlem även efter att han och Märtha Louise skiljde sig 2016.

Märtha Louise blev tillsammans med Durek 2019

Tidigare i år gick Märtha Louise ut med att hon hade en ny käresta tre år efter skilsmässan från Ari Behn. Den nya pojkvännen var ingen mindre än schamanen Durek Verrett, som påstod sig kunna bota cancersjuka och prata med blommor. Ända sedan relationen med Durek blev offentlig har kritiken haglat in, särskilt efter att han i en podcast pratade om intima detaljer från sexlivet med Märtha Louise.

Märtha Louise och Shaman Durek

Märtha Louise och Shaman Durek har varit ett par sedan i våras.

Nästa skandal blev ett faktum när Dureks nysläppta bok Spirit Hacking stoppades den i både Norge och Sverige, eftersom han i boken skriver att barn kan ge sig själva cancer om de är olyckliga, samt att andar kan ge människor sexuella sjukdomar.

Ari Behn träffade Shaman Durek

Hur Ari Behn såg på sin ex-hustrus nya relation vet vi inte säkert, men i oktober svarade han på pressens frågor om vad han tyckte om Shaman Durek.

– Jag har träffat Shaman Durek och tycker väldigt mycket om honom, sa han i norska TV2 då.

Ari Behn och Shaman Durek

Strax efter la Durek upp en bild på Instagram på sig själv tillsammans med Ari Behn med kommentaren “Älskar dig broder”. Därför är det många som reagerar på Dureks, något märkliga, första inlägg på Instagram efter Ari Behns död.

Durek uppdaterar vanligtvis Instagram flitigt med nya inlägg och stories varje dag, men sedan Ari Behns bortgång har det ekat tomt, ända tills igår. Då delade plötsligt Durek ett inlägg med texten “Vem i ditt liv förtjänar ett stort tack för året som gått? Låt dem veta det ifall det är möjligt”, som reklam för ett företag.

Shaman Durek sänder böner till Norge

Det dröjde inte länge innan kritikerna såg rött. Shaman Durek, som tidigare lagt upp bilder om att han älskat Ari Behn och vars flickväns barn just förlorat sin pappa, lägger ned tid på reklam på Instagram mitt i sorgen och många tyckte han skulle ha väntat med det eller åtminstone delat med sig något om Ari först.

Några timmar senare dök ytterligare ett inlägg upp där Durek sände böner till det norska folket och att han älskade dem. Ett försök till svar på kritiken möjligtvis?

Foto: TT