Kritiken mot Victoria och Daniel efter officiella bilden

kritiken mot kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Victoria och Daniel har överraskat Estelle och Oscar med en ny liten familjemedlem; hundvalpen Rio! Men efter den nya familjebilden, som visar upp hunden, kritiseras kronprinsessparet.
Annons

Förra veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att kronprinsessfamiljen på Haga har fått tillökning! Victoria och Daniel har köpt en liten cavapoo-valp vid namn Rio – och Estelle och Oscar är förstås överlyckliga.

Annons

Victorias och Daniels nya hund Rio

Under lördagen valde hovet att publicera några bilder på den lilla sötnosen. Bilderna är tagna av hovfotografen Sara Friberg och visar hur Victoria, Daniel och barnen sitter med den lilla valpen i knät. Dessutom fick vi se en bild på när Rio springer över den gröna gräsmattan, med bus i blicken.

Annons
kronprinsessan victoria prins daniel
Victoria och Daniel visade upp en ny bild på den lilla valpen!

Strax efter att bilderna publicerades började kommentarerna regna över hovets officiella Instagram-konto. Många skriver att Rio är så otroligt söt men det finns även en del som ifrågasätter Victorias och Daniels val av ras. Cavapoo är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel.

Annons

Kritiken uppmärksammas av SVT

“Söt liten valp. Men besviken på vårt kronprinspar att man köper en blandrashund.när det finns så många bra uppfödare i Sverige. Anslutna till svenska kennel klubben”, skriver en person.

Så här låter det från en annan person i kommentarsfältet.

“Söt, men tråkigt att någon med så stort ansvar och inflytande väljer att haka på den senaste trenden och köpa blandrashund med ett påhittat ”rasnamn” istället för att stödja seriösa uppfödare”

“Tråkigt att dom som representerar Sverige väljer bort seriösa svenska uppfödare som följer Svenska kennelklibbens riktlinjer för hälsosam avel i förmån till en blandras. I den positionen dom är tycker jag man ska vara ett föredöme o inte stödja denna blandrasavel”, menar en tredje.

Annons

Kritiken blev också ett ämne i måndagens avsnitt av Morgonstudion i SVT, under rubriken “Kunglig hund får skäll”.

Foto: TT, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Kritiken mot Victoria och Daniel efter officiella bilden”

 1. Tarja Rontu skriver: 5 maj, 2020

  Löjligt! Det finns inga hundar som trognare och underbarare än blandrashundar.
  Sedan behöver man inte avla vidare på sin blandras!


 2. Eva H. skriver: 5 maj, 2020

  Kennelklubben gör säkert mkt gott, men har även en delaktighet i att en del raser blivit sönderavlade. En del t.ex. Bulldogen har svårt att föda normalt, en del raser måste opereras för att kunna andas normalt andra har problem med knäleder som hoppar ut led. Så de som kritiserar “blandraser” kanske bara ska glädjas åt att familjen skaffat en trevlig familjemedlem och hoppas att Daniels allergi kan hållas efter med bra medicin. Så får jag göra som är allergisk för både hund och katt och haft/har båda men nu endast har katt/chef !


  1. Anna Larsson skriver: 5 maj, 2020

   Det finns inga allergi fria hundar


 3. HMA skriver: 5 maj, 2020

  Tänk att folk alltid ska hitta nåt att klaga på..!
  Låt dom få välja sin hund till familjen själva utan att behöva tillfredställa precis hela hela Sverige.

  Man hade ju också kunnat säga – kul att de uppmärksammar de nya raserna. Det är otroligt vad mycket det ska klagas på. Saker som är deras privata och som inte gemene man har att göra med.


  1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   HMA, Ann-Christin,
   Tack för era kommentarer!
   När det är nyhetstorka går media för långt och går in på helt privata saker som den nyinköpta hunden, vistelsen på Stenhammar osv. Detta har vi inte att göra med. Inte heller kungens bil.


 4. Ann-Christin skriver: 5 maj, 2020

  Snälla lyft hakan o se er om vad som händer runt om oss just nu..
  O var stolt över vår kungafamilj som väljer en liten blandras till ny familjemedlem 💕


 5. Carina skriver: 5 maj, 2020

  Inget som säger att rasrena hundar är bättre Och det finns många oärliga hund uppfödare med kennel namn. Kennel namn kan person få utan att gått i någon utbildning av SKK. Den här typen av blandras släpper inte päls den ska trimmas.
  SKK är en förening och inte en sk myndighet.
  Blandras hundar är trevliga lika så väl som rasrena hundar.
  Nu är det så här att ingen hund är 100% allergi vänlig.


 6. Anna skriver: 5 maj, 2020

  Precis som Eva påpekar – det finns många sönderavlade rashundar.

  Dessutom tycks ju cavapoon vara en trevlig blandning. Kanske den står i tur att upphöjas till en egen ras


 7. PernillaA skriver: 5 maj, 2020

  Var för ska vi vara stolta för att de köpte en blandras?


 8. Erika skriver: 5 maj, 2020

  Kanske har man valt en ras som är mindre allergiframkallande. Cavalier King Charles lär vara en sådan ras fick jag lära mig för ca 40 år sedan. Portugisisk vattenhund är en annan sådan ras. Familjen Obama valde en sådan hund pga ena dotterns allergi. Ha jag fel om jag vill minnas att jag hört att prins Daniel är djurallergiker!


 9. ananas skriver: 5 maj, 2020

  Det avlas hela tiden nya raser genom att blanda två raser och ta fram de bästa såväl fysiska som psykiska särdragen. Har själv en sådan, idag kallad blandras men om några år tas rasen förmodligen upp i Kennelklubbens register som en egen ras.


 10. Eva W skriver: 5 maj, 2020

  Surt sa räven sa kennelägarna…


 11. Suzanne skriver: 5 maj, 2020

  Mig veterligen är det få hundar som är urhundar och väldigt många idag etablerade raser är resultatet av medveten blandning av olika raser för att ffa försöka få fram ett utseende som är “bra” men även för att få fram bra karaktär. Somliga av dessa s.k. seriösa uppfödare är orsaken till att exempelvis Fransk bulldog lider av alldeles för ihoptryckt nos för att kunna andas normalt och att tikarna ofta inte kan föda normalt pga att valparnas huvuden är så stora.

  Ska man klaga på valet av hund så är det möjligen att man köpt en valp när det finns hundstall (och för den delen katthem om man vill ha katt) som är överfulla av behövande djur. Men hur man väljer att skaffa husdjur i olika familjer är inte något som angår andra än de inblandade.


  1. Christina skriver: 5 maj, 2020

   Suzanne , du uttryckte dig bra . Håller med dig på alla håll.
   Annars så angår det faktiskt ingen vad kronprinsess familjen köpte för hund .
   Ha en bra dag .


 12. Marianne Cederström mm skriver: 5 maj, 2020

  Men nu är det väl nog! Dom som alla andra måste väl få bestämma över sitt privata liv och vilken hundras dom vill köpa. Har aldrig kommenterat något förut men detta är ju hur knäppt som helst. Är det på riktigt?


  1. Regina Lindholm skriver: 5 maj, 2020

   Ja, det är på riktigt. Det är själva livsluften för många kommentatorer, att smäda och nagelfara på precis allt som har med kungahuset att göra. Med tillägg för den svenska avundsjukan.


 13. A.M.Engvall skriver: 5 maj, 2020

  Jag håller med H M A här ovan i kommentarsfältet. Jag älskar hundar och skulle gärna ha en själv men det är mycket passning och man blir väldigt bunden. Det passar en familj där det är fler som kan dela på hundens uppmärksamhet.
  Jag tycker Kronprinsess familjen valt en fin o söt hund. Skulle det visa sig att Prins Daniel trots allt skulle få allergi tecken finns alltid allergimedicin. Idag ser jag många som är ute med sin hund och ibland ifrågasätter jag: är det hunden som är ute med matte eller husse eller är det matte eller husse som är ute med hunden.
  Ja det tål nog att tänka på.
  De är fantastiska dessa underbara hundar jag garanterar att det kommer att bli er bästa VÄN.
  Vänligen
  A.M.E.


 14. Mona skriver: 6 maj, 2020

  Ja kan ha så svårt för att man lägger sig vad kungafamiljen gör privat ,Vad de köper för sina egna pengar.Apanaget används till Hovstatens utgifter,De har privata pengar och får köpa precis vad de vill. Det finns inga regler för vad du får får använda dina pengar till och samma gäller för kungafamiljen.


 15. Susanne Blomgren skriver: 6 maj, 2020

  Om jag inte misstar mig är det väl koppeltvång för hundar från 1/5 verkar som dom är ute i Hagaparken och inte vid slottet. Det är väl värre än att hunden är blandras, löjligt blandraser är mycket mer tillgivna.


 16. ellinor blomquist skriver: 6 maj, 2020

  Koppeltvång-är en kommunal föreskrift-ingen lag,men är hunden lös så ska föraren ha 100% kontroll på sin hund.
  Sen ser det ut som bilderna är tagan i parken runt slottet-inhägnat området och å är det ok.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar