Kritiken mot Victoria och Daniel efter officiella bilden

kritiken mot kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Victoria och Daniel har överraskat Estelle och Oscar med en ny liten familjemedlem; hundvalpen Rio! Men efter den nya familjebilden, som visar upp hunden, kritiseras kronprinsessparet.

Förra veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att kronprinsessfamiljen på Haga har fått tillökning! Victoria och Daniel har köpt en liten cavapoo-valp vid namn Rio – och Estelle och Oscar är förstås överlyckliga.

Victorias och Daniels nya hund Rio

Under lördagen valde hovet att publicera några bilder på den lilla sötnosen. Bilderna är tagna av hovfotografen Sara Friberg och visar hur Victoria, Daniel och barnen sitter med den lilla valpen i knät. Dessutom fick vi se en bild på när Rio springer över den gröna gräsmattan, med bus i blicken.

kronprinsessan victoria prins daniel

Victoria och Daniel visade upp en ny bild på den lilla valpen!

Strax efter att bilderna publicerades började kommentarerna regna över hovets officiella Instagram-konto. Många skriver att Rio är så otroligt söt men det finns även en del som ifrågasätter Victorias och Daniels val av ras. Cavapoo är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel.

Kritiken uppmärksammas av SVT

“Söt liten valp. Men besviken på vårt kronprinspar att man köper en blandrashund.när det finns så många bra uppfödare i Sverige. Anslutna till svenska kennel klubben”, skriver en person.

Så här låter det från en annan person i kommentarsfältet.

“Söt, men tråkigt att någon med så stort ansvar och inflytande väljer att haka på den senaste trenden och köpa blandrashund med ett påhittat ”rasnamn” istället för att stödja seriösa uppfödare”

“Tråkigt att dom som representerar Sverige väljer bort seriösa svenska uppfödare som följer Svenska kennelklibbens riktlinjer för hälsosam avel i förmån till en blandras. I den positionen dom är tycker jag man ska vara ett föredöme o inte stödja denna blandrasavel”, menar en tredje.

Kritiken blev också ett ämne i måndagens avsnitt av Morgonstudion i SVT, under rubriken “Kunglig hund får skäll”.

Foto: TT, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna