Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fyra skadades i krock under kunglig guldbröllopsfest

02 sep, 2009, 11:17 
Agneta Nisbeth
Annons

Kung Albert och drottning Paola på sin guldbröllopsdag.
Kung Albert och drottning Paola på sin guldbröllopsdag.

Fyra personer skadades i söndags när två hästdragna droskor krockade utanför det kungliga palatset i Bryssel. Det hände under de pågående festligheterna för att fira det belgiska kungaparets guldbröllop.

Fyra personer skadades, varav två allvarligt, när två hästdragna droskor kolliderade under den kungliga guldbröllopsfesten i Belgien.

En av hästarna blev plötsligt stungen av en insekt, vilket ledde till att föraren förlorade kontrollen över den, meddelade hovets talesman. Droskan körde rakt in den framför och människor kastades av.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ingen av kungligheterna var inblandade i krocken. Över 200 personer hade bjudits in till palatset i Laeken nära Bryssel för att fira kung Alberts och drottning Paolas guldbröllop. Man firade även prinsessan Astrids och prins Lorenz silverbröllop samt kronprins Philippe och kronprinsessan Mathildes tioåriga bröllopsdag.

Kronprins Philippe och prinsessan Mathilde med sina fyra barn.
Kronprins Philippe och prinsessan Mathilde med sina fyra barn.

Kungaparet gifte sig 2 juli 1959 och samma dag gifte sig 69 andra par, och de var också bland de inbjudna gästerna. På senare år har palatset haft som rutin att att bjuda in ett stort antal gäster till fest i slutet av sommaren.

Droskorna användes för att transportera gäster som hade svårt att ta sig fram till fots. Hovet beklagade det inträffade men festligheterna fortsatte som planerat.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Annons