Krokodilattack på kungens klubb-fest

Kungen

Det hör knappast till vanligheterna i Sverige att någon blir biten av en krokodil. Men nu har tragedin ägt rum – på kungens klubb-fest!
Krokodil-skansen

Incidenten skedde på en kräftskiva i Skansen-akvariet. Gästerna var vana vid exotiska djur, då de tillhör en mycket resvan skara. Det var herrklubben travellers club – en herrklubb där kung Carl Gustaf är hedersmedlem, som arrangerade kalaset.

Det var när kaffet skulle drickas, som en av herrarna steg upp på en avsats vid reptilburen för att hålla tal. Mannen lutade sig över skyddsglaset. Då högg krokodilen plötsligt tag i mannens arm.

Krokodilen bet tag i gästens arm

– Det hela är mycket tragiskt, säger klubbens ordförande Jonas Wahlström till Svensk Damtidning.Jonas Wahlström är chef för Skansenakvariet och vet hur farliga de två rovdjuren är i glasburen. Han satt bara några meter ifrån och såg vad som var på gång att hända.– När jag såg att mannen klättrade upp och höll över handen skrek jag ”stopp!”, säger Jonas Wahlström.Kungen överraskar – Göran Lithell blir hovmarskalkLäs mer

Krokodil-skansen Jonas Wahlström

Olyckan rubriceras som svår, men mannen har kvar sin arm. Det var mycket blod och tre läkare, som var gäster vid kräftskivan, hjälpte till för att stoppa blödningen.

Kunglig klubb

Klubben har broderklubbar i ett stort antal länder och bland de prominenta medlemmarna i Sverige märks kung Carl Gustaf.

Kung Carl Gustaf

”Kungen är hedersmedlem i Travellers club. Detta är en club som finns i över 113 länder. Kungen deltog inte på Skansen”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms till Aftonbladet.

Krokodil-skansen

De sällsynta kubakrokodilerna i akvariet heter Hillary och Castro. Det är oklart vem av dem som bet mannen. Båda kommer att få leva vidare i akvariet.

De över 70 gästerna satt samlade vid långborden. Den drabbade mannen är i 80-årsåldern.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: