Kronprins Felipe och Letizia på statsbesök i Rumänien

Kronprins Felipe och hans Letizia i Rumänien

Kronprins Felipe och hans Letizia i Rumänien

Kronprins Felipe och hans hustru kronprinsessan Letizia är just nu på ett tre dagars statsbesök i Rumänien. Det blev, som framgår av bland annat bilden här bredvid, en stor succé.

Det spanska kronprinsparet som nu är på ett tre dagars statsbesök i Rumänien har resulterat i bland annat ett besök på “San Marcelino Champagnat” Center i Bukarest. Där tar man hand om barn och ungdomar som är föräldralösa eller har andra problem av olika slag.

Kronprinsessan Letizia blir bara smalare

Kronprinsessan Letizia blir bara smalare

På centret emottogs kronprins Felipe och hans Letizia med värme, alla ville prata med de spanska kungligheterna, några ville också krama kronprinsessan.

Men besöket hade även en mer politisk sida, kronprins Felipe och hans maka samtalade också med Rumäniens president Traian Basescu.

– Våra bägge länder har ett djupt vänskapsband och många affärsförbindelser. Över en miljon rumäner bor och arbetar numera i Spanien och de har nu blivit en viktig del av det spanska samhället, sa kronprinsen i ett tal.

Naturligtvis började man också prata om olika sätt att arbeta mer tillsammans, länderna emellan. Spanien visade sig ha stora planer på nya investeringar i landet.

– Rumänien är en strategisk partner med stora utvecklingsmöjligheter, sa Felipe.

Kronprinsessan Letizia uppmärksammades också mycket av rumänska tidningar och hon blev snabbt fotografernas älsklingsobjekt. Denna dag var hon fräsch i vitt.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over