Kronprins Frederik åker på charmresa

Kronprins Frederik åker på charmresa
Annons

Frederik

Kronprins Frederik åker på charmtur till Mellanöstern på fredag. Ett uppdrag som är både ansvarsfullt och farligt. Kan kronprinsen sälja in danska varor och få dem att glömma teckningarna?

Prins Joachim och Marie tog med lille prins Henrik till Hong Kong före jul för att hjälpa dansk design på traven i Asien. Nu är det kronprins Frederiks tur att försöka charma omvärlden. Han besöker Qatar, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien mellan den 15 och den 21 januari för att så ett par vänskapsfrön i den knastertorra öken-relationen som nu råder. ”Muhammed-teckningarna” är inte glömda och danska mejerivaror står allra längst in på de välpolerade hyllorna i de stora varuhusen.

Annons

Danskt smör till salu…

Kronprinsen reser till Mellanöstern som Danmarks främste representant för att få hjulen att rulla, sälja landets produkter och öka landets export. Det är nu fyra år sedan som Muhammed-krisen nådde sin höjdpunkt med en bojkott av danska varor som resultat.
Frederik har dessutom blivit inbjuden till att vara en av huvudtalarna vid World future energy Summit i Abu Dhabi, en konferens och mässa där danska energiverksamheter är representerade. – Med mitt kändisskap i den delen av Mellanöstern är jag säker på att besöket får positiva följder, säger Frederik, som kommer att ha ett massivt säkerhetsskydd i de rika oljestaterna.
Terrordåd är ett ständigt hot i denna del av världen och kronprinsen av Danmark är ju ett tänkbart mål för dessa grupper.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Kronprins Frederik åker på charmresa”

 1. Christina. Helsinki skriver: 13 januari, 2010

  Trevligt Åsa B. att du talar om varför någon kunglig gör besök.

  Frederik är en kunnig kunglig, säkert helt på sin plats att han reparerar onödig provokation om Islam och befrämjar den danska industrin. Han och Mary kan visa konkret att de faktiskt genom sin verksamhet gagnar landet

  I Norge saknar man tydligen nu attacker från al-Qaida, så någon ´meat head har tagit det som en uppgift att genom skymfa Islam så är den saknaden reparerad.


 2. Catharina skriver: 13 januari, 2010

  Det kommer att krävas diplomatisk fingertoppskänsla av den danska kronprinsen. Han har nog förberett sig tillsammans med det danska utrikesdepartementet.
  Hoppas också att säkerhetsåtgärderna kring kronprinsen är fullständiga.
  Helst rigorösa.

  Någon ursäkt för de omtalade teckningarna tror jag inte att han kommer att framföra – och det ska han heller inte göra.
  Vi får hoppas att samtalen mellan parterna blir givande, och inte fokuseras på brända danska flaggor och vandalisering av danska ambassader i berörda länder.

  Kronprinsessan Mary gör nog rätt i att stanna hemma, den här gången.


 3. Sophia skriver: 13 januari, 2010

  Kronprinsen kan säkert försätta berg med sin charm, men ändå är det tveksamt om charmen och kunnandet räcker till i detta sammanhang. Emellertid är han här den bäst lämpade; dronningen är ju kivinna…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar