Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprins Frederik är alldeles för lat - enligt dansk tidning

08 feb, 2012, 11:03 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Den danska tidningen EkstraBladet har lusläst kronprins Frederiks kalender under två år och kommit fram till att han arbetar alldeles för lite.

Det är den danska tidningen EkstraBladet som har lusläst kronprinsens kalender under två år och kommit fram till att han bara arbetade 136 dagar under 2010 och ökade sin arbetsbörda med fyra dagar till 140 förra året. Och tidningen jämför med en vanlig dansk anställd som sliter mellan 220 och 230 dagar per år, beroende på hur helgdagarna ligger.

Annons

Titta på en match

På samma sida kan man rösta om man tycker att kronprins Frederik jobbar tillräckligt för Danmark och där svarar en majoritet på 2/3 nej. Och det man kan förstå när man läser lite mer i artikeln. Mycket av det som kallas “arbete” skulle ingen annan räkna dit. Som att titta på en match i fotbolls-VM eller sitta i publiken under en spännande tennismatch. Ja till och med när Frederik tävlar i segling.

Försvarar kronprinsen

Historikern och kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen försvarar kronprinsens förhållandevis lätta arbete med:

– Det spelar ingen roll om det är arbete eller fritid. Visar sig kronprins Frederik offentligt så förväntar sig alla att han ska uppträda på ett speciellt sätt.

Annons

Inte bara nöje

Det är det danska TV-programmet Detektor som har gått igenom kronprinsens kalender. Och det efter en tidning skrivit att han inte arbetar mer än 40 dagar per år, men det visade ju sig vara helt fel. Och allt är minsann inte bara nöje, i arbetet ingår studiebesök, officiella middagar, invigningar och annat som inte är lika roligt som att segla.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons