Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprins Frederik har informerat hustrun Mary efter 19 år som gifta: "Går inte längre"

05 jun, 2023, 16:30 
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik

Kronprins Frederik har något att informera kronprinsessan Mary om.

Annons

Kronprins Frederik har en tillvaro som känns främmande för oss svenskar, som är vana vid flitiga kronprinsessan Victoria. Faktum är att Frederik bara arbetade 69 av årets 365 dagar i fjol, trots att han står på tur att ta över tronen.

Men nu ska det bli ändring på detta. Frederik kommer att behöva gå hem till sin hustru, kronprinsessan Mary, att deras nuvarande livsstil är ohållbar.

Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!Brand logo
Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!

Kronprins Frederik tvingas tänka om

Följande kan man läsa i danska Se og hör.

"Det går inte längre. Efter att ha haft en behaglig tillvaro med sporadiska plikter som han själv kunnat välja, så ska kronprins Frederik äntligen få blomma ut som en av de bärande krafterna i kungahuset", skriver tidningen.

Det här innebär att drottning Margrethe, som hunnit bli 83 år gammal, får ta ett litet kliv åt sidan.

Annons

– Man kan tolka det som att kronprinsparet kommer att ta på sig mer. Det är det som kommer att ske. Och jag tror att vi generellt kommer att få se drottningen lämpa över sysslor mer och mer de kommande åren, för att hon tycker att det är viktigt att dela med sig av dem till kronprinsparet, säger kungaexperten Lars Hovbakke Sørensen till Se og hör.

– Drottningen kommer att ta hand om huvuduppgifterna, som hon som statsöverhuvud håller som viktiga, såsom statsråd och regeringsbildningar. Men så kommer hon att lämpa över flera saker på kronprinsen.

Anklagar kronprinsen

I Danmark har man en bild av att Frederik gärna väljer den bekväma vägen i sitt liv som kunglighet.

– Generellt är det viktigt att kronprinsen de kommande åren utvecklar sig och sysslar med annat än det som han gått upp i tidigare. Det ingår i att förbereda sig för att bli kung att intressera sig för mer än det som intresserar honom själv, säger Lars.

Annons