Kronprins Frederik inte helt frisk ännu

frederik

Det ser inte alls kul ut, kronprins Frederik tvingas nu skaffa ortopediska hjälpmedel för att kunna leva sitt liv som han vill ha det.

Det verkar inte som att kronprins Frederik har blivit av med sina fysiska problem ännu, i dagarna har han setts med en så kallad DonJoy, ett ortopediskt hjälpmedel som enligt beskrivning ska “hjälpa till att skona ligamenten under träning och andra aktiviteter”.

Har kraftiga ryggsmärtor

Redan förra året, sommaren 2018, fick den danske kronprinsen kraftiga ryggsmärtor. Men efter en tids vila och andra behandlingar så verkade det ändå som han kommit över det värsta.

Men så drabbades kronprins Frederik av ytterligare ett bakslag när han åkte skidor i vintras och skadade sig igen, det är säkert därför han måste ta till detta hjälpmedel nu.

frederik christian

Frederik med sonen Christian kommer ut från lokalen efter ett tennispass.

Frederik är dessutom en väldigt sportig och aktiv kronprins, han älskar att springa, spela tennis och segla. För att inte tala om att han lära deltar i tuffa tävlingar som Ironman. Så det är svårt för honom att hålla sig stilla.

Ville spela tennis

Vilken gör att när han, som här på bilderna, vill spela lite tennis med hustrun kronprinsessan Mary och sonen prins Christian, 13, måste ta till några speciellt utprovade hjälpmedel för att inte förvärra sina skador.

Familjen fortsätter trots allt sin härliga sommarsemester i Skagen – precis som de brukar. Vi har tidigare sett bilder på dem under semestern, både i böljan blå, på havet i båt och ute på en shoppingrunda.

mary tennis

Just denna dag spelade i alla fall kronprinsparet en omgång tennis i Skagens Tennisklubb. Vi ser på bilderna hur Frederik och Christian kommer ut tillsammans från lokalen efter sitt pass.

Sedan kom även kronprinsessan Mary som såg läckert sportig ut i sin mörkblåa outfit och svarta solglasögon.

prins Joachim och Marie med barnen

En som däremot inte semestrat Skagen i Danmark detta år är prins Joachim som istället har, tillsammans med sin hustru prinsessan Marie, packat ihop sitt bohag och lämnat landet.

Familjen har flyttat till Paris

Till hösten börjar prins Joachim som bekant sin nya militärutbildning i Paris och då flyttar givetvis hela familjen med. Minus prinsens bägge äldsta söner förstås, då både prins Nikolai och prins Felix har sin skola i hemlandet att tänka på.

 

Foto: TT