Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprins Frederik ställer in igen – på grund av sjukdom

01 jun, 2019, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
kronprins frederik
Kronprins Frederik har fortsatta hälsoproblem. Nu tvingar han ställa in ett kungligt event som betyder extra mycket för honom.
Annons

Kronprins Frederik har återigen tvingats ställa in ett uppdrag på grund av sjukdom – det bekräftar nu det danska hovet i ett ett pressmeddelande.

Nu är det ett diskbråck på vänster sida som sätter stopp för kronprinsens deltagande i loppet Royal Run. En tävling han själv skapat och som han värdesätter enormt mycket. Men är man sjuk så är man.

Loppet kan riskera att förvärra skadan

– Även om det denna gång är en mindre skada så riskerar den att förvärras om kronprinsen skulle springa 10 km, som är en av distanserna i Royal Run, skriver hovet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kronprinsessan Mary med barnen

Däremot kommer vi att få se kronprinsen springa ett kortare lopp, One mile Family i Århus där hela familjen kan vandra den något kortare sträckan tillsammans. Förra året kunde vi ju se hela den danska kronprinsfamiljen delta.

Annons

– Däremot kommer kronprinsen ändå att finnas på plats både under loppet i Köpenhamn och på Färöarna, berättar hovet vidare.

Kronprins Frederik opererades förra året

Kronprins Frederik drabbades av diskbråck redan förra året och opererades sedan i september. Tyvärr har han åter drabbats och vi vet ännu inte om han behöver opereras igen. Att springa är i alla fall uteslutet i nuläget.

kronprins frederik

Han kan inte ens delta längre i loppet Royal Run som han själv skapade i samband med sin 50-årsdag. Förra året lyckades han i alla fall ta sig igenom sträckan på Köpenhamns gator, till publikens jubel.

– Jag är så glad och stolt att jag tog mig igenom loppet, sa han då till pressen.

Ställde in ytterligare ett lopp för ett skadat knä

Tidigare i mars tvingades Frederik ställa in ytterligare ett lopp, denna gång var det ett cross-country lopp som han inte kunde fullfölja som bestämt. Då var det ett knä som krånglade för honom.

– Kronprinsens knä är överbelastat, sa kungahuset då.

Frederik och Mary

Så Frederik fick då nöja sig med att dela ut priser till vinnarna. Samma sak blir det väl nu, med runt 80.000 anmälda löpare i Royal Run får väl kronprinsen i alla fall äran att dela ut nya medaljer. Och heja på sin hustru kronprinsessan Mary som tydligen ska springa loppet utan sin make.

Foto: TT

Annons