Kronprins Frederik tar emot folkets jubel från balkongen

Kronprins Frederik tar emot folkets jubel från balkongen

Svensk Damtidning är på plats i Danmark för att fira kronprins Frederik som fyller 50 år.

Jubel för kronprins Frederik! Stämningen här utanför Amalienborgs slott i Köpenhamn är nästan på kokpunkten. En rörd och stolt dronning Margrethe har precis utropat ett niofaldigt leve för sin son.

Danska kungafamiljen firar kronprins Frederik 50 år.

I dag är det exakt 50 år sedan han föddes och själv ser han väldigt glad ut när han höjer händerna till tack där uppe på slottsbalkongen.

Amalienborg Slotsplads är packad med gratulanter och det är nästan rockkonsertstämning med extranummer, Frederik, Mary och barnen blir utropade tre gånger!

Läs mer: 7 bästa bilderna från kronprins Frederiks firande

Kronprins Frederik firar 50-årsdagen med familjen.

Alla sjunger vi den danska födelsedagssången. Det är lite som kungens födelsedag, men med snyggare uniformer och fler flaggor!

Och feststämningen kändes redan på Öresundståget, med alla svenska tjejgång som skulle till Amalienborg och fira Frederik.

– Det känns ju lite som han är vår kronprins också! säger Carina från Malmö.

Själv har Frederik verkligen gått all in med 50-årsdagen, i dag går firandet in på sjätte(!) dagen och i kväll är det dags för den stora höjdpunkten, galamiddagen på Christiansborgs slott här i Köpenhamn. Bland gästerna kommer vi att få se svenska kungaparet samt kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Svensk Damtidning är på plats inne på slottet, missa inte vår rapportering då!

Läs mer: Kronprins Frederik fyller 50 år – här är retrobilderna som du aldrig sett!

Videon kunde inte hittas

Foto: Stella Pictures