Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kronprins Frederiks speciella festkväll - ändrat kronprinsessan Marys liv för alltid

01 jul, 2022, 12:00 
Kronprinsens speciella festkvällen kom att förändra Marys liv

Det var en minst sagt speciell kväll som kom att påverka Marys framtida liv otroligt mycket...

Annons
Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Prinsar och prinsessor kan nuförtiden träffa den rätta på ett modernt och relativt "normalt" sätt - En vanlig festkväll kan komma att leda till något mer. Det vet prins Frederik av Danmark.

Dolde sin kungliga bakgrund

Det var under en resa i Australien som en ung prins Frederik träffade en Mary Elizabeth Donaldson som på denna tid arbetade med reklam och marknadsföring. Prins Frederik introducerade sig själv som "Fred" och den unga Mary från Australien hade ingen aning om att det var prinsen av Danmark som hon småpratade med, skriver People.

– Första gången vi träffades tog vi hand, berättar Mary om deras möte.

Prinsens bakgrund fick andra upplysa australienskan om.

– Jag visste inte att han var prinsen av Danmark. Efter en halvtimme kom någon fram till mig och frågade "Vet du vilka de här människorna är?" fortsätter kronprinsessan.

Ville aldrig bli prinsessa

De träffades på den mycket livade puben Slip inn vid Sydneys hamnområde och de olympiska spelen pågick vilket ledde till att det var fullt med folk från olika länder.

Annons

Men Mary hade aldrig en underliggande plan att få delta i kungliga sammanhang. Hon drömmer om en helt annan yrkesväg.

– Jag kan inte komma ihåg att jag har önskat att jag en dag skulle bli en prinsessa, jag ville bli en veterinär, har hon tidigare uttalat sig enligt People.

Nåväl! De hittade kärleken i varandra och efter en tids långdistansförhållande flyttade Mary till Danmark och den 14 Maj 2004 vankades ett kungligt bröllop.

Den viktiga traditionen

Olympiska spelen blev något av en symbol för det kungliga paret. Dem fortsatte att besöka OS de nästkommande åren och prins Frederik blev invald i den Internationella olympiska kommittén 2009, skriver People.

Foto: TT

Annons