Kronprinsessan bjöd kineserna på sill och renklämma

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels näst sista kväll i Kina blev svensk. På menyn stod både sill och renklämma. Men det var inte maten som trollband gästerna mest – det var Victoria.

Iklädd en svart klänning, höga klackar och mängder av blänkande halsband anlände kronprinsessan till den svenska paviljongen på nytt under onsdagskvällen. Innan hade hon varit kort på hotellet och svidat om – från rött till svart. Vid sin sida hade hon givetvis Daniel som matchade henne snyggt i mörk kostym.

Handskakningar

Middag med 170 gäster stod på schemat och det blev med andra ord en hel del handskakningar innan Victoria och Daniel äntligen, efter nära en timme, kunde sätta sig till bords.

Och middagen i den svenska paviljongen gick i Sveriges tecken. På menyn fanns läckerheter som renklämma, sill och potatistimbal.

Matkreatör

Men trots att den smakrika menyn var skapad av matkreatören Bengt Roser (som ju ha lagat kungliga måltider förr) så var det inte den som främst stod i fokus – det var ändå Victoria.

Alla som bevittnar henne kan se hur oerhört proffsig hon blivit de senaste åren, alla hon möter hälsar hon på, talar med verkligen ”ser”. Efter att ha tagit henne i hand är folk nästan lite rödblommiga, lite förälskade. Så också denna kväll. Kort sagt: vilken succé!

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

 

Följ Johanna i Kina på bloggen Bakom kulisserna »

Läs även:

Victorias kärleksfulla hyllningstal till Daniel ››

Nu får prins Daniel visa vad han går för… »

En gyllene entré för kronprinsessan Victoria »

Victorias och Daniels första dag i Kina – besökte kinesiska muren »

 

Victoria och Daniel hyllas likt idoler i Kina »

Läs hela prins Daniels gripande tal till sin älskade Victoria »