Kronprinsessan Catharina-Amalia: "Jag vet vem jag är lik"

Willem Alexander

Prinsessan Estelles gudfar har mycket att stå i på hemmaplan i sitt kungarike Nederländerna. Precis som prins Daniel är han en riktigt närvarande pappa och duktig på att sprida värme och glädje. När den 60:e årgången av "Jumping", hopptävlingarna i Amsterdam, gick av stapeln i veckan kom far och dotter tillsammans dit för att sprida kunglig glans. De nya bilderna blev uppmärksammade – för oj, så lika far och dotter är!

Kronprinsessan Catharina-Amalia, 15, var ett av de barn som bildade brudnäbb på bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Kronprinsessan Victoria var femton när hon påbörjade sin utbildning och lärde sig hur det går till att besöka myndigheter och olika evenemang. Nu gör Catharina-Amalia samma sak. Hon drillas nu i tronföljar-jobbet, som kan vara riktigt knepigt. Det finns ju ingen manual eller lathund för rollen som statschef.

Kronprinsessan av Nederländerna har nu börjat sin drottningskola på riktigt. I bland går det utmärkt att kombinera nytta med nöje, som nu i veckan då hon följde med kung Willem-Alexander till de populära hästtävlingarna i stora arenan i Amsterdam.

Willem Alexander och Catharina Amalia på hästhoppning. Kungen blundar.

Roligt att se också att far och dotter är så lika till utseendet. Kronprinsessan har också sagt att hon är mycket lik sin far till sättet.

– Jag vet vem jag är lik, sade hon, och tittade på sin pappa.

Kronprinsessan Catharina-Amalia har samma lite rödblonda hår och härliga leende. På bilderna här kan vi se när kung Willem-Alexander och hans äldsta dotter hade nerverna på helspänn. De holländska kungligheterna kom direkt från palatset Huis Ten Bosch, dit de numera har flyttat till från forna residenset.

Kronprinsessan Catharina Amalia

Fotograferna tog bilder av kronprinsessan, som kontrade med att ta bilder med sin mobil på hästarna och ryttarna i manegen.

Väska Catharina Amalia

Kronprinsessan Catharina-Amalia bar röda Manchesterbyxor och en chic väska med djurmönster.

Skotskrutig kjol och svart rosett bjöd prinsessan Beatrix guddotter och systerdotter på.

prinsessan margarita

Prinsessan Margarita, fanns på plats med sin familj.

Kung Willem Alexander och drottning Maxima är duktiga ryttare och bilder finns när de två rider fram över Pampas i Argentina, där de har en ranch. Sydamerika och Argentina är Máximas hemmaplan. Hon växte upp i Buenos Aires. De tre döttrarna är också ridkunniga och gillar de fyrbenta djuren.  Hästar har kungligheter i alla tider varit mycket förtjusta i.

Foto: TT