Kronprinsessan Catharina Amalias första dag i skolan

Kronprinsessan Catharina Amalias första dag i skolan
Annons

Catharina-Amalia

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima har varit noga med att hålla sina döttrars privatliv undan fotograferna – men nu gör de ett undantag.

När 11-åriga Catharina Amalia, som är äldst av kungaparets tre döttrar, lämnade hemmet i jeans och med skolväskan i en röd läskback på cykeln blev hon förevigad i en film.

Trampade till skolan

Liksom många andra skolbarn hennes ålder hoppade kronprinsessan Catharina Amalia av Nederländerna upp på cykeln och trampade iväg till skolan på morgonen. Amalias mamma och pappa spelade in en film och lade upp på Facebook.

Annons

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Instagram, Facebook

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kronprinsessan Catharina Amalias första dag i skolan”

 1. Tove skriver: 1 september, 2015

  Frisk prinsesse, det var ikke mange danske skolebørn man fik til at køre på en sådan usmart cykel og med en läskback! Men hvor er cykelhjelmen?


 2. annica, helsingfors skriver: 1 september, 2015

  Dessa underbara, oglamorösa holländska cyklar. Härligt att också kronprinsessan kommer skramlande med en sån!

  Tänk om man kunde få holländarnas (och danskarnas) cykelkultur hit till Finland. De få som cyklar är sådana som verkar delta i Tour de France, med sk.tdyra cyklar och som struntar i alla andra levande varelser i trafiken…


 3. Maria Hollande skriver: 1 september, 2015

  I Holland använder man aldrig eller ytterst sällan cykelhjälm vid vanligt cyklande. Bara inom den s.k.’ cykel-race’ sporten!


 4. Cecilie skriver: 2 september, 2015

  Man cykler stensikkert meget i den hollandske kongefamilie, men dette virker noget konstrueret, hvis det skulle være fra årets første nye skoledag! Bliver hendes to søstre så kørt i bil med livvagter?
  Holland og Danmark er Europas cykle-lande, og København fik i sidste uge en ny cykelbro, som gør det lettere at cykle fra City til Christianshavn. Men byen er meget cykel-venlig, der er jo specielle cykelstier næsten overalt, undtagen i de meget smalle gamle gader, de er så til gengæld blevet gå-gader.
  Men der er ingen af kongefamiliens børn, der cykler til skole, nok for langt for Christian og Isabella, ganske vist går de i folkeskole, men ikke i en, der ligger iinde i Køvenhavn.
  #3
  Man ser også meget få voksne med cykelhjelm i DanmarK.


 5. Angie, Amsterdam skriver: 2 september, 2015

  #4 Cecilie Systrarna cyklar också, men till en annan skola.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar