Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Elisabeth flyttar hemifrån

24 mar, 2018, 13:00 
Agneta Nisbeth
Drottning Mathilde och kung Philippes äldsta dotter kommer snart att lämna hemmet - läs mer om varför här.
Annons

Kronprinsessan Elisabeth av Belgien, född 2001, går just nu på på en skola hemma i Bryssel. Men det ska snart komma att ändras. Den 16-åriga kronprinsessan ska snart plugga utomlands, på UWC Atlantic College i Wales där det är tänkt hon ska vara klar med sin “Internationale Baccalauréat” till 2020, står det nu att läsa på belgiska kungahusets Facebook.

Elisabeth med syskonen.

På skolan i Storbritannien samlas 350 studenter från 90 länder och det berättas att även kung Willem-Alexander studerat här under en tid, skriver tidningen Hello. På det belgiska hovets hemsida får vi veta att kronprinsessan också älskar att spela piano och dansa balett. Dessutom pratar hon både franska, tyska och engelska flytande. Det senaste kan säkert vara bra nu när hon ska flytta till Wales.

Annons
Hela familjen under årets skidsemester.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Här en bild på hela den belgiska kungafamiljen, med kung Philippe, drottning Mathilde och parets fyra barn. Förutom kronprinsessan Elisabeth ser vi även prins Gabriel, prinsessan Eleonore och prins Emmanuel.

Foto: IBL samt belgiska kungahuset/Facebook

 

Annons