Kronprinsessan en färgklick i ett regnigt Helsingborg

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hälsades med pompa och ståt när de anlände till ett regnigt Helsingborg nu på eftermiddagen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände för några timmar sedan till Helsingborg för att fortsätta firandet av Bernadotte-jubileet tillsammans med svenska kungaparet, prins Carl Philip samt den danska drottning Margrethe och hennes syster prinsessan Benedikte.

Knallrosa kappa

Regnet fullkomligt öste ner, men det påverkade i alla fall inte humöret hos kronprinsessan Victoria som lyste upp festligheterna på flera sätt. Kronprinsessan var, som ni tidigare sett på våra bilder iklädd en knallrosa kappa och ett par läckra svarta stövlar. Även den färgstarka drottning Margrethe var klädd i en häftigt blå kappa med matchande hatt och handväska.

När kungligheterna anlöpte Helsingborgs hamn blev de uppvaktade med pompa och ståt. Man fortsatte sedan till Dunkers kulturhus där en ny utställning invigdes, Konsten att bli kung – från Jean Baptiste Bernadotte till Karl XIV Johan.

Kapporna av

När väl kapporna kom av såg vi att kronprinsessan Victoria bar en silkig outfit i vinrött, maken prins Daniel bar som han brukar en blå kostym.

Vi återkommer i morgon med ett nytt stort reportage från festligheterna i Helsingborg.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Bildspel: Daniel och Victoria på plats i Helsingborg››

Kronprinsessan bar svenskt i Shanghai››