Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan gravid – nu avslöjas alla detaljer!

12 apr, 2024, 05:00 
Jordanska kungafamiljen
Kronprinsessan Rajwa är gravid – och nu får vi veta allt om kungligheten som hållit en rätt låg profil privat!
Annons
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

Ett kungligt tillskott är på gång – tidigare i veckan avslöjade kronprins Hussein och kronprinsessan Rajwa att de väntar sitt första barn!

Ett besked som fått rojalister och kungligheter att hurra världen över. Många följde ju med glädje deras bröllop i fjol, där även kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på plats.

Kronprinsessan Rajwa och kronprins Hussein har historiskt hållit rätt mycket av sin kärleksrelation under radarn, men nu sammanfattar People alla detaljer kring paret.

Annons

Så träffade gravida kronprinsessan sin prins

De kungliga makarna har som sagt varit rätt sparsamma med detaljer kring sitt förhållande, men i ljuset av graviditeten har en del kommit upp till ytan.

Bland annat, hur paret träffades till att börja med. Och här kan kronprinsen tacka en gammal skolvän:

– Jag träffade Rajwa genom en gammal vän från skolan. Jag skattar mig lycklig, för det är inte varje dag man träffar någon som Rajwa, har Hussein sagt till Vogue Arabia.

Vilken skola berättade inte kronprinsen, men vi vet att både han och Rajwa studerade på universitet i USA. Rajwa är född i Saudiarabien men har en examen i bland annat arkitektur från Syracuse University i New York.

Kronprins Hussein å andra sidan studerade på Royal Academy Sandhurst i England och Georgetown University i Washington DC.

Då får kungaparet sitt första barnbarn

Så vi vet en del om Rajwas liv innan hon blev kunglig, men hon har såklart haft många fler blickar på sig sedan den där dagen hon förlovade sig med kronprinsen.

Annons

Det var i augusti 2022 som paret tillkännagav sin förlovning, som ska ha ägt rum hemma hos Rajwas pappa i Riyadh, enligt kronprinsens hemsida.

Bröllopet ägde som sagt rum i fjol i Amman i Jordanien där de blev man och hustru framför kungligheter från hela Europa, bland andra vårt svenska kronprinsesspar och brittiska prins William och prinsessan Kate.

Kronprinsessan Rajwa håller armkrok med kronprins Hussein på sitt bröllop
Ett strålande kronprinspar när de gifte sig i fjol! Foto:TT
Kronprinsessan Victoria ler mot kameran medan hon tar prins Daniel på armen
Vårt svenska kronprinsesspar strålade också under bröllopsfestligheterna. Foto:TT
Annons

Och 2024 väntar alltså mer lycka för Hussein och Rajwa. Bebisen är beräknad till sommaren och blir drottning Ranias och kung Abdullahs första barnbarn.

Stort grattis til babylyckan!

Foto: TT

Annons