Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Letizia riskerar att förlora barnet

22 feb, 2007, 18:35 
Agneta Nisbeth
Gravida prinsessan Letizias yngsta syster, Erika Ortiz, har hittats död i sitt hem. Och prinsessan Letizia är svårt chockad.
Annons
Kronprinsessan Letizia sörjer sin döda syster Erika
Kronprinsessan Letizia sörjer sin döda syster

Den spanska kungafamiljen har inte gått ut med någon dödsorsak, men det är uppenbart att Erika har tagit sitt liv.

– Vi ber er skriva om detta med försiktighet och respekt, vädjar en talesman för det spanska hovet.

Det är känt att Erika har varit mycket deprimerad den senaste tiden och att hon dessutom har varit sjukskriven för att komma tillrätta med sina problem med stress och oro.

Kom inte till jobbet

När Erika inte kom tillbaka till jobbet efter en ledighet åkte hennes pojkvän till lägenheten – och fann henne liggande död i sängen.

Prinsessan Letizia fick en så svår chock av dödsbeskedet att hovets läkare genast kallades in. Kronprins Felipe har inte lämnat hennes sida och uppges vara fruktansvärt oroad, både på grund av dödsfallet och för risken att hans hustru ska förlora deras väntade barn.

Annons

Sörjer sin mamma

Letizias lillasyster efterlämnar sexåriga dottern Carla som hon har tillsammans med sin förre man, den spanske skulptören Antonio Vigo.

Erika begravdes i La Paz-krematoriet i Madrid och Erikas föräldrar, syskon, exmake Antonio och kungafamiljen, utom drottning Sophia som ännu inte hade hunnit hem från sitt besök i Indonesien, var närvarande. Letizia, vars andra barn ska födas i maj, grät hejdlöst under hela ceremonin. Bara tack vare Felipes stöd lyckades hon hålla sig uppe.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

 

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: IBL

Annons