Kronprinsessan Märtha Louise får skämmas – Durek Verrett med bisarrt sexutspel

Prinsessan Mä

Durek Verrett har väckt starka känslor med ännu ett sexutspel.

Durek Verrett har skapat skandal på skandal med sina uttalanden.

Inte minst har hans verksamhet som utövande schaman av sjätte generationen, med storheter som Gwyneth Paltrow och Renée Zellweger på klientlistan, lett till debatt.

En av hans böcker blev stoppad i Norge när det framkom att Durek i boken hävdar att barn kan ge sig själva cancer genom att vara “olyckliga”. Hans flickvän, prinsessan Märtha Louise, har dock lojalt stått kvar vid hans sida.

Durek Verret med märkligt sexutspel – Märtha Louise får skämmas

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Prinsessan Märtha Louise får ibland klä skott för något Durek har sagt.

Ett annat uttalande som gjorde folk vansinniga handlade om intimfrågor. Durek sa något fick många, inte minst kvinnor, att sätta morgonkaffet i halsen.

– Kvinnor får avtryck på insidan av vaginan när de har för många sexpartners. Det behöver de få bort och jag erbjuder behandling för det, sa Durek.

Den norska tidningen Startsiden ringde upp sexologen Esben Esther Pirelli Benestad, professor vid universitetet i Agder, som totalsågade uttalandet.

– Det är fel. Vad får en människa att säga något sådant? Nu är vi långt inne i fantasiland. Det är främmande för en vetenskaplig förståelse av kroppsfunktioner, anatomi och vetenskap, sa Esben då.

Durek möttes av liknande reaktioner när han berättade hur man ska skydda sig från coronaviruset.

"Karln verkar vara fullständigt galen"

Schamanen rekommenderade att man skulle tvätta händerna med en blandning av bland annat vodka och rosmarin, därefter skulle man vända sig till universum och läsa upp ett mantra.

“För att ladda ner ett skydd, säg detta högt: ’Ladda ner i mitt immunsystem gula, röda och gröna koder på 100 000.’ Vänta tills du känner ett pirr och säg: ’ Tack, jag kände det. Låt det köras i min kropp i 24 timmar’”, skrev Durek.

Svensk Dam talade då med Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi vid Uppsala universitet och ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien, om råden.

– Det här är bland det värsta jag har hört. Karln verkar vara fullständigt galen. Det är så idiotiskt och bedrövligt. Det är skamligt att han sprider vidare detta till så många, sa Dan.

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa

LÄS MER: Tiana levde med Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Hjärntvättad”

LÄS MER: Olavs farliga kärleksresor till Märtha – historien bakom "Atlantic crossing"