Marys gräddfil till Camilla – här gör hon det Victoria inte får

29 nov, 2022, 14:31 
Kronprinsessan Victoria
Första kronprinsessan in på Buckingham Palace? Det blev Mary, 50.
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Just nu befinner sig kronprinsessan Mary i London, efter att ha tagit emot en exklusiv inbjudan från självaste drottning Camilla.

En ynnest som Mary är hyfsat ensam om, i alla fall så här långt.

Kronprinsessan Mary och drottning Rania av Jordanien på privat besök hemma hos drottning Camilla i London
Mary på privat besök hemma hos drottning Camilla – och drottning Rania var också bjuden.

Men kronprinsessan Victoria har tiden för sig – Camilla, 75, och Charles, 73, har ju knappt hunnit bli varma i kläderna, efter mindre än tre månader som Storbritanniens kung och drottning.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Och när det finns ett uppdrag där deras och Victorias intresseområden möts, så kommer vi garanterat att få se Sveriges kronprinsessa på afternoon tea på Buckingham Palace.

Eller kanske tidigare ändå. Det är högst sannolikt att Charles och Camilla kommer att ta emot en rad utländska kungligheter som vill komma på privat artighetsvisit den närmaste tiden.

Marys brittiska tvådagarbesök hade till exempel både en privat del och en mer officiell. Och den privata ägde rum i Camillas skönt inbodda vardagsrum i Clarence House.

Så bor drottning Camilla och kung Charles i London

Kronprinsessan Mary och drottning Rania hemma hos drottning Camilla i Clarence House i London
Kronprinsessan Mary och drottning Rania hemma hos Camilla – där det är så långt från ”ljust och fräscht” som man kan komma.

En knapp kilometer bort, på brittiska kungafamiljens officiella residens Buckingham Palace, drar den stora mottagningen sedan igång i dag: Den som är själva syftet med Marys besök.

Annons
Drottning Camilla och kronprinsessan Mary
Drottning Camilla med sin danska gäst, kronprinsessan Mary.
Drottning Mathilde, drottning Camilla, drottning Rania, kronprinsessan Mary samt Ukrainas First Lady Olena Zelenska på Buckingham Palace 2022
Tre drottningar, en kronprinsessa samt Ukrainas First Lady Olena Zelenska på Buckingham Palace.

Drottning Camilla samlar helt enkelt en rad nyckelpersoner i samband med FN:s kampanj 16 Days of Activism – som helt fokuserar på att uppmana privatpersoner och organisationer att stå upp i kampen mot våldet mot kvinnor och flickor.

– Siffrorna är chockerande. Nästan en av tre av världens kvinnor har blivit utsatta under sin livstid, säger drottning Camilla.

Annons
Drottning Camilla i sitt hem Clarence House
Drottning Camilla håller brandtal hemma i trappan.

Foto: TT.

Annons