Kronprinsessan Mary kallas hem från Schweiz

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik

Nu tvingas kronprinsessan Mary bryta sin mamma-timeout – och lämna barnen i Schweiz – för att flyga hem till Köpenhamn.

Planen var att Mary skulle få tolv veckor i Verbier tillsammans med barnen. Men riktigt så ostörd kan inte en kronprinsessa vara – ens under sin mamma-timeout: Nu kommer beskedet att kronprinsessan Mary, 47, kallas hem till Köpenhamn.

Under tiden stannar barnen kvar i Schweiz, där de just nu går i privatskolan Lemania-Verbier International School.

Kronprinsessan Mary med sina barn, prins Christian, prinsessan Isabella och tvillingarna Vincent och Josephine.

9-åringarna Vincent och Josephine, 12-åriga Isabella och 14-årige prins Christian får klara sig utan mamma i några dagar. Pappa Frederik? Han är också i Köpenhamn och jobbar.

Därför lämnar Mary barnen i Schweiz

Kronprinsessan Mary stannar minst tre dagar i Köpenhamn. Det är två officiella uppdrag som behöver hennes närvaro, och ett av dem ligger Marys hjärta särskilt nära: Hennes stiftelse Maryfonden är med och arrangerar en tävling för mellan- och högstadielever, som fått i uppdrag att skapa tidningar och nyhetssajter på temat ”Vi måste tala om döden” – och död och allvarlig sjukdom är ju något som kronprinsessan Mary har djup personlig erfarenhet av.

Kronprinsessan Mary.

Ett självklart val för Mary att dela ut priserna i ett så viktigt sammanhang.

Tre år innan hon träffade kronprins Frederik dog hennes mamma Henrietta Clarke Donaldson oväntat i samband med en hjärtoperation, bara 55 år gammal.

Kronprinsessan Mary.

Marys sätt att hantera sorgen som 25-åring? Hon sa upp sig från jobbet, hyrde ut lägenheten och bytte kontinent.

Även uppdrag nummer två har hög prio för kronprinsessan Mary. Den 31 januari ska hon vara på plats och gratulera den lyckliga vinnaren i prestigefulla Women’s Board Award 2020, som helt enkelt utser Danmarks vassaste kvinnliga styrelsemedlem.

Den 31 januari delar kronprinsessan Mary ut Women's Board Award i Köpenhamn, i år på temat Kvinnligt hållbart ledarskap.

Det har blivit tradition att Mary delar ut Women’s Board Award, som i år har temat Kvinnligt hållbart ledarskap.

Men efter dessa tre arbetsdagar i Köpenhamn är det sannolikt dags för Mary att åka tillbaka till barnen, och till familjens chalet i Verbier.

Foto: TT.