Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Mary lämnar Danmark efter krisen – hovet bekräftar

06 dec, 2023, 12:00 

Kronprinsessan Mary reser hem till Australien.

Annons

En ny storm kring det danska kungahuset har blåst upp. Den här gången står kronprins Frederik i centrum, som omgärdats av otrohetsrykten efter att ha fångats på bild med mexikanska modellen Genoveva Casanova.

7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Hovet har valt att inte kommentera händelsen. Däremot var Genoveva tidigt ute och kraftfullt dementerade ryktena om en romans.

”Varje påstående av den här typen saknar inte bara fullständigt sanningen utan ger också en felaktig bild av fakta på ett illvilligt sätt. Det här är redan i händerna på mina advokater, som kommer att ta de relevanta stegen för att skydda min rätt till heder, sanning och privatliv”, sa hon.

Annons
Kronprins Frederik
Kronprins Frederik har senaste tiden förföljts av otrohetsrykten.

Hovet bekräftar Marys beslut

Livet i den danska kungafamiljen verkar gå vidare, trots ryktena kring kronprinsen och modellen. Nu är Frederik dessutom inne i en väldigt hektisk arbetsperiod och har rest till Dubai för att delta på ett klimatmöte.

Det betyder att han inte kommer ha möjlighet att träffa Mary och barnen på ett tag. Därför har kronprinsessan bestämt sig för att, likt Frederik, söka sig till varmare breddgrader.

Enligt kungahusets kommunikationschef Lene Balleby har Mary tagit med sig tvillingarna, prins Vincent och prinsessan Josephine, för att hälsa på familjen i Australien.

Annons

Planerna för Frederik

Danska hovet berättar vidare att tanken är att både Frederik och prinsessan Isabella ska resa till Australien, men att de ansluter senare.

Det dröjer dock några dagar innan Frederik kan resa till Mary och barnen, då han har uppdrag i den kungliga kalendern fram till 11 december.

Prins Christian blir kvar i Danmark. Enligt Billed-Bladet har han skolarbete att göra inför julen.

Foto: TT

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary reser till sitt hemland Australien.
Annons