Kronprinsessan Mary tar tvillingarna till Australien

Kronprinsessan Mary som häromdagen döpte ett fartyg i Kalundborg ska resa iväg på en officiell resa till Australien i november – med sina tvillingar.

I helgen var kronprinsessan Mary – tjusig i hatt – på besök i Kalundborgs hamn, där hon skulle döpa ett av marinens nya fartyg Holger Danske. Efter dopet tog kronprinsessan också en kort tur med Holger Danske- fast bara runt i hamnen.

Nytta med nöje

I dagarna har det också blivit känt att kronprinsessanMary och kronprins Frederik ska resa över till Australien mellan den 19 till 26 november. De ska då passa på att kombinera nytta med nöje.

Med familjen

För Mary vill givetvis visa sin familj hur stora tvillingarna har blivit – för givetvis tar kronprinsparet med sig alla de fyra barnen på resan, prins Christian, prinsessan Isabella samt prins Vincent och prinsessan Josephine.

Grön energi

Kronprinsparet kommer att besöka Hobart förutom Sydney, Melbourne och Canberra. De tre sistnämnda städerna har tillkommit på inbjudan av regeringen i Australien för att bland annat öka medvetenheten om “grön energi”.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Kronprinsessan Mary möttes av jubel››

Kunglig invigning av monument i ösregn››

Drottning Margrethe på besök i Ryssland››