Kronprinsessan Marys äkta Jackie Kennedy-stil på statsbesöket

08 dec, 2018, 20:12 
AvErika Svernström
Kaffe på slottet, hedrande av självständighetskämpar och uppsluppen middag i presidentpalatset. Det danska kronprinsparet Frederik och Mary är i Riga på statsbesök för att fira Lettlands 100 år av självständighet. Och de verkar trivas med sitt värdpar. Med på resan följde både pillerburkshattar och sammetsbyxor och Mary är lika snyggt allt.
Annons

Det danska kronprinsparet Fredrik och Mary är nu i dagarna i Riga och firar Lettlands 100 år som självständig stat. De blev inbjudna av det lettländska presidentparet och det kungliga deltagandet nerstryker de starka banden mellan Lettland och Danmark.

Danska kronprinsessan Mary och Fredrik firrar Lettlands 100 år av självständighet hos president Raimonds Vējonis och hans fru Iveta Vējone i Riga.
Danska kronprinsessan Mary och Fredrik firrar Lettlands 100 år av självständighet hos president Raimonds Vējonis och hans fru Iveta Vējone i Riga.
The Mega Agency

Torsdagen den 6 december lämnade kronprinsessparet sina fyra barn hemma och reste till ett regnigt Riga. Väl framme vid Riga slott välkomnades de av president Raimonds Vējonis och hans fru Iveta Vējone. Kronprinsessan Mary imponerade i rosa, stilfull kappa med spännande detaljer och ett hav av små pärlor på. Till det hade hon valt en söt pillerburkshatt i äkta Jackie Kennedy-stil, matchande läderhandskar i rosa skinn samt nougatbrun clutch från Bottega Veneta. Presidentfrun Iveta matchade snyggt med ljusblått.

Annons

Paren besökte frihetsmonumentet tillsammans

Därefter bjöds de in på kaffe i en av slottets vackra salar och skrev varsin kunglig hälsning i presidentparets gästbok.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
I äkta Jackie Kennedystil bar Mary pillerburkshatt och en fantastisk rosa kappa med små pärlor. Här skriver hon i slottets gästbok.
I äkta Jackie Kennedystil bar Mary pillerburkshatt och en fantastisk rosa kappa med små pärlor. Här skriver hon i slottets gästbok.
Danska kronprinsparet och det lettiska presidentparet besökte sedan frihetsmonumentet i Riga som restes för att hedra de som dog i kampen för Lettlands självständighe
Danska kronprinsparet och det lettiska presidentparet besökte sedan frihetsmonumentet i Riga som restes för att hedra de som dog i kampen för Lettlands självständighet.

På schemat för dagen stod sedan ett besök vid Frihetsmonumentet i Riga. Trots duggregn blev besöket en högtidlig stund där Frederik och Mary kunde se det stora monumentet som kom på plats  den 18. november 1935. Det restes då för att ära och minnas alla de som dog i Lettlands kamp för självständighet mellan 1918-1920. Det konstruerades med hjälp av donationer från befolkningen och överst på statyn finns de tre stjärnor som representerar Lettlands tre historiska regioner Kurzeme, Vidzeme och Latgale.

Annons

Uppsluppen middag i presidentpalatset

Kronprinsparet besökte även Lettlands Nationalbibliotek och överlämnade en bok med anledning av Lettlands 100 år som självständiga.

Fredrik och Mary hade med en present till Lettlands Nationalbibliotek. En bok.
Fredrik och Mary hade med en present till Lettlands Nationalbibliotek. En bok.

På kvällen bjöds det på storslagen middag i presidentpalatset med både uppsluppen vinskålning, tal och lettiska sånger. Mary kom i lång, stilfull brokadkavaj och sammetsbyxor, allt i mörkt vinrött medan värdinnan Iveta bar kungligt blått, gästerna till ära.

Annons
The Mega Agency
Mary kom i lång, stilfull brokadkavaj och sammetsbyxor, allt i mörkt vinrött.
Mary kom i lång, stilfull brokadkavaj och sammetsbyxor, allt i mörkt vinrött.The Mega Agency
Mingel och vimmel och skål - på kvällen bjöd Lettlands presidentpar in Mary och Fredrik på officiell middag.
Mingel och vimmel och skål – på kvällen bjöd Lettlands presidentpar in Mary och Fredrik på officiell middag.The Mega Agency
The Mega Agency
Annons
Presidenthustrun Iveta och danska kronprinsessan Mary verkade trivas ihop.
Presidenthustrun Iveta och danska kronprinsessan Mary verkade trivas ihop.The Mega Agency
The Mega Agency

Foto: TT

Annons

Läs mer

Mary prisas efter kärlekstalet till Frederik

Annons
Innehåller annonslänkar