Kronprinsessan Marys härliga dag med barnen

Sådan mor, sådana barn... Kronprinsessan Mary älskar hästar. Och till hennes förtjusning går också hennes två barn, prins Christian och prinsessan Isabella i mammas fotspår.

Flera av kungligheterna är upp över öronen förtjusta i en speciell sorts fyrbenta vänner. Hundar i all ära, men det är hästar som ligger dem varmast om hjärtat.

För en tid sedan kunde svenskdam.se berätta om hur vackra nästan-prinsessan Charlotte Casiraghi och anrika arvtagerskan Athina Onassis tävlade i en häst-show. Snart kan den kungliga hästtävlande skaran utökas. Nu gör kronprinsessan Mary av Danmark allt för att introducera sina små knoddar i att rida, kolla tävlingar och lära sig uppskatta de ståtliga djuren.

Christian har en egen häst

Mary har själv ridit, hon fick en häst redan som liten och har under flera år tävlat flitigt. Och nu är det dags att lämna över stafettpinnen. Lilla prins Christian fick en häst, kallad Flickflack, redan som baby och så snart han är stor nog ska han, och lillasyster Isabella, sitta upp på hästryggen.

Louise

Kronprinsessan Mary tog därför med sig sina små på en häst-tävling för att barnen skulle få smak på livet med häst. Och nog blev besöket hos hästarna en succé alltid. Barnen verkade överförtjusta i vad det såg, de skrattade, busade och kramades med mamma i gräset medan de intresserat kollade på showen.

Av Johanna Fredriksson

Foto: TT