Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Marys ord om otrohet – berättar själv: ”Mycket allvarligt”

12 dec, 2023, 13:00 

Kronprinsessan Marys egna ord om otrohet i äktenskapet.

Annons

Det danska kungahuset har återigen hamnat i en storm och den här gången blåser det kring kronprins Frederik, som för några veckor sedan fångades på bild med mexikanska modellen Genoveva Casanova.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Enligt spanska tidningen Lecturas ska de ha tillbringat en dag tillsammans i Madrid. Enligt tidningen ska han även ha övernattat i hennes lägenhet, medan kronprinsessan Mary befann sig i New York.

Efter händelsen har Frederik omgärdats av otrohetsrykten. Genoveva har kraftfullt dementerat den påstådda romansen och det danska hovet har i sin tur valt att ligga lågt med att ge någon kommentar.

Annons
Kronprins Frederik
Kronprins Frederik har hittills duckat alla frågor om otrohetsryktet.

Marys ord om otrohet

Inte heller Frederik har valt att svara på frågor om händelsen och Mary har konsekvent fortsatt att synas vid sin makes sida – ett kvitto på att man försöker borsta av sig ryktena.

Samtidigt går det inte undgå hur Mary ställer sig till otrohet i äktenskapet. Hon har tidigare varit tydlig med att det är oförsvarbart och något hon inte under några omständigheter accepterar.

”Mycket allvarligt”

I boken "Kronprinsessan Mary" från 2004 berör hon ämnet. Då höll hon inte tillbaka när hon förklarade sin syn på äktenskapsbrott och vad det gör med ett förhållande.

Annons

– Jag skulle inte acceptera otrohet inom ett äktenskap. En relation bygger på tillit. Och om det förtroendet missbrukas, då... sa Mary och fortsatte:

– Det är ett mycket allvarligt förtroendebrott. Det är svårt att få tillbaka förtroendet när det har brutits så grundligt.

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary har tidigare sagt att hon inte accepterar otrohet i ett förhållande.

Foto: TT

Annons