Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Masako har börjat jobba igen!

05 mar, 2009, 17:30 
Agneta Nisbeth
Hon har varit sjuk, deprimerad och ledsen. Men nu ler livet åter mot Japans kronprinsessa Masako. Häromdagen var hon ute på sitt första kungliga uppdrag - på tre år.
Annons

– Ha tålamod med min hustru, hon gör allt hon kan för att komma tillbaka, vädjade Japans kronprins Naruhito till omvärlden för några veckor sedan.

Och det visade sig kronprinsen hade rätt om sin fru, allt hon behövde var tid. I dagarna var nämligen Masako ute på sitt första kungliga uppdrag på tre år.

Masako insjuknade 2003 och har varit mycket dålig ända sedan dess, bakgrunden till depressionen sägs vara att Masako haft svårt att anpassa sig till sitt liv som kronprinsessa, pressen på henne har varit för hård och under åren har hon bara blivit sämre och sämre.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Inte har det blivit bättre av förväntningarna på att hon ska skänka Japan en manlig tronarvinge. Än så länge är det “bara” dottern Aiko som förgyller familjebilden. Men nu har det äntligen vänt för japanska kronprinsessan. Häromdagen invigde Masako en utställning i Tokyo och hon var både avslappnad och glad. Bilderna från det kungliga uppdraget skvallrar om att kronprinsessan mår bättre än på länge. Äntligen är hon tillbaka!

 

Av Johanna Fredriksson

Foto: All Over Press

Annons