Kronprinsessan Masako har börjat jobba igen!

Hon har varit sjuk, deprimerad och ledsen. Men nu ler livet åter mot Japans kronprinsessa Masako. Häromdagen var hon ute på sitt första kungliga uppdrag - på tre år.

– Ha tålamod med min hustru, hon gör allt hon kan för att komma tillbaka, vädjade Japans kronprins Naruhito till omvärlden för några veckor sedan.

Och det visade sig kronprinsen hade rätt om sin fru, allt hon behövde var tid. I dagarna var nämligen Masako ute på sitt första kungliga uppdrag på tre år.

Masako insjuknade 2003 och har varit mycket dålig ända sedan dess, bakgrunden till depressionen sägs vara att Masako haft svårt att anpassa sig till sitt liv som kronprinsessa, pressen på henne har varit för hård och under åren har hon bara blivit sämre och sämre.

Inte har det blivit bättre av förväntningarna på att hon ska skänka Japan en manlig tronarvinge. Än så länge är det “bara” dottern Aiko som förgyller familjebilden. Men nu har det äntligen vänt för japanska kronprinsessan. Häromdagen invigde Masako en utställning i Tokyo och hon var både avslappnad och glad. Bilderna från det kungliga uppdraget skvallrar om att kronprinsessan mår bättre än på länge. Äntligen är hon tillbaka!

 

Av Johanna Fredriksson

Foto: All Over Press