Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kronprinsessan Máxima glänste på gala i New York

14 sep, 2009, 15:20 
Agneta Nisbeth
Det är inte bara de svenska kungligheterna som jobbar och stressar för fullt. Efter en lugn sommar har också Europas övriga kungahus kickat igång sina späckade höstscheman.Förra veckan besökte Holländska kronprinsparet New York för att närvara vid flera viktiga programpunkter.
Annons

Holländska kronprinsessan Máxima var, i vanlig ordning, vacker som en dag då hon och maken Willem-Alexander, förra veckan besökte New York. Men någon romantisk weekend fylld av nöjen var det inte tal om – tvärtom! Som så ofta när kungligheterna reser var det jobb som stod på schemat. Och den här gången handlade det om något som både ligger Máxima och Willem-Alexander om hjärtat – mänskliga rättigheter och arbete för frihet. Det är knappast någon hemlighet att de båda brinner för den här typen av frågor.

Självklarhet att närvara

Máxima är djupt engagerad i detta och jobbar aktivt för att stödja och finnas där för utsatta personer, och speciellt barn, som farit illa och förlorat sina rättigheter. Därför var det en självklarhet att komma till New York.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Maxima

På kvällen den 11 september närvarade nämligen hon och maken, kronprins Willem-Alexander, vid en prisutdelning, Roosevelt Institute Four Freedoms Awards Dinner, där fem frihetskämpare förärades med medalj. Under galamiddagen fick fem framstående personer varsin medalj för sina insatser för mänskliga rättigheter och friheter. Bland årets vinnare märktes bland andra Hillary Clinton.

Av Johanna Fredriksson

Foto: TT

Annons