Kronprinsessan Mette-Marit – en fena på bordtennis i klack-klack

kronprinsessan_mette-marit

Det blev en lång och intensiv dag för kronprinsessan, som ändå hann med några klädbyten.

Det blev en lång och intensiv dag för kronprinsessan, som ändå hann med några klädbyten.

En intensiv dag fick Norges kronprinsessa Mette-Marit när hon hälsade på i Bergen, många allvarliga punkter och besök på programmet, men även lite lek hann hon med…

Kronprinsessan Mette-Marit hade under onsdagen en hektisk dag under sitt besök i Bergen, som ligger på Norges västkust. Dagen började med ett besök på Röda korsets hus, som är det äldsta Röda korset i landet. Det etablerades 1894 och har idag över 4 000 medlemmar. Kronprinsessan blev informerad om vilka åtgärder de jobbar med, bland annat om människors kamp mot missbruk, psykisk ohälsa och om projektet Athena som vänder sig till utländska kvinnor i prostitution.

Robin Hood

Detta ämnet satte sin prägel även på lunchen då Mette-Marit besökte Robin Hood-huset, som är ett centrum för de ekonomiskt utsatta. Kronprinsessan fick samtala med dem som får stöd genom Robin Hood-huset med mat, praktiskt stöd och socialt umgänge.

Prisutdelning

Sedan var det dags för prisutdelning och kronprinsessan for till ceremonin i Håkonshallen där hon delade ut årets Holbergpris till den kanadensiske professorn i filosofi Ian Hacking. Priset går till en framstående forskare inom humaniora, samhällsvetenskap, teologi eller juridik.

Kronprinsessan Mette-Marit laddar för en serv.

Kronprinsessan Mette-Marit laddar för en serv.

Problem som behöver lösas

Dagens tre punkter blev till fyra då Mette-Marit besökte Kyrkans Stadsmission och dess ungdomsverksamhet. Där får många ungdomar och familjer stöd problemlösning, men erbjuder även aktiviteter såsom skidåkning, camping.

Kronprinsessan spelade pingis

Dagens sista aktivitet och mest fysiskt krävande för Norges kronprinsessa var på Straumes ungdomsförening, som tre kvällar i veckan erbjuder ungdomarna något att göra. Mette-Marit fick en dansföreställning som tack för sitt besök, men fick även själv testa sina färdigheter, och då handlade det om bordtennis. Med tungan rätt i styr och rätt balans i de högklackade skorna fick hon allt in en vinnande boll.

[smooth=id: 153; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Anna Frödell

Foto: Stella Pictures