Kronprinsessan Mette-Marit glömdes bort av norska hovet...

mette-marit_haakon

Drottning Sonja, kung Harald, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit kommer alla gratta drottning Margrethe i Köpenhamn.

Drottning Sonja, kung Harald, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit kommer alla gratta drottning Margrethe i Köpenhamn.

Snart brakar det loss i Köpenhamn! Drottning Margrethes 70-årsdag ska firas med pompa och ståt, inte minst av de norska och svenska kungahusen förstås. Men hos våra norska vänner tycks det råda viss förvirring. Först uppgav norska hovet att delegationen av Margrethegratulanter skulle bestå av kung Harald, drottning Sonja och kronprins Haakon. Men så plötsligt lades även kronprinsessan Mette-Marits namn till.

– Kronprinsessans namn blev utelämnat av misstag. Hon kommer att vara med och fira drottning Margrethe, säger norska hovets kommunikationschef Marianne Hagen till Aftenposten.no.

Kronprinsessan Mette-Marits nackproblem

Kanske är det Mette-Marits nackproblem som skapar tveksamhet kring hennes möjligheter att delta vid olika evenemang. Redan i februari var Mette-Marit sjukskriven med anledning av problem med nacken. Och före påsk meddelades det att hon inte kommer att följa med kronprins Haakon på det kommande officiella besöket i Qatar och Förenade Arabemiraten. Därför skapades det en viss förvirring när Mette-Marit for iväg till Milano.

– Kronprinsessan är inte sjukskriven, men hon kommer att ha ett reducerat program tills vidare, uppger Marianne Hagen.

Victoria och Daniel till Danmark

Till Köpenhamnskalaset bär det dock av. Där strålar det norska kungahuset samman med sina kungliga nordiska släktingar. Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria kommer förstås – och Daniel Westling! Upplagt för vårens största kungliga födelsedagsfest med andra ord!

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: IBL